No nie żartuj, dwa takie epl3, czy nawet om-d ważą tyle co nic.
No nie żartuj, dwa takie epl3, czy nawet om-d ważą tyle co nic.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Trochę mi się śmiać chce z nowych trendów, gdyż jeszcze z pięć lat temu moje odchylenia ku małym aparatom traktowane były najczęściej jako... deklaracje seksualnych skłonności mniejszościowych
No ale tak już jest, że co jakiś czas zmieniają się mody. Kiedyś faceci chodzili w rajtuzach i perukach, potem w cylindrach i melonikach, teraz zaczynają lubić małe aparaty, co akurat przypadkiem jest bardzo praktyczne![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
toż to technika się zmienia, mój Panie,
postęp mój Panie...
podziwiam Cię, że jako jedyny pięć lat temu miałeś "odchylenia ku małym aparatom" podczas gdy cała Polska kupowała FF.
a swoją drogą:
http://www.obmawiamy.pl/06/rajstopy-...-ulicach-6208/
http://expressilustrowany.pl/rajstop...aedddf04000000
być może z lustrzankami jeszcze się prawdziwi spacerowicze przeprosząi przestaną być passe.
e-pl3
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ale mnie gdzieś w dzieciństwie wycięli to ''cała Polska kupowała''
Pięć lat temu pojawiły się kompakty o jakości mogącej konkurować z lustrzankami. Kupiłem sobie wtedy G9. Sporo zdjęć fajnych z niego wyszło. Szkoda, że cała seria była walnięta i wpadały doń śmieci, co dawało na zdjęciach różnorakie ''komety''.
Idei kółka iso - jakże użytecznej - olek nadal nie wdrożył...
Janko - Dużo wcześniej już był C-5050 który jak wyszedł to właśnie konkurował z lustrzankami ze swojego okresu
Zawsze można było zastąpić lustra, ale brakowało wymiennej optyki.
Teraz mamy i świetne kompakty, i EVIL'e, które z powodzeniem mogą zastąpić lustrzanki w większości zadań.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
troszkę z historii
- równolegle z canon d30 (pierwsza lustrzanka "popularna" canona) wypuszczono canona g2, z d60 canona g5
- założeniem tych kompaktów było uzupełnienie dla użytkowników lustrzanek, czyli bardzo dobre wykonanie i duża wytrzymałość mechaniczna, bardzo przyzwoity obrazek, rewelacyjna optyka, a najważniejsze ... to ta sama karta pamięci, te same systemowe lampy, podobne meni i ten sam akumulator z ładowarką, dając do zrozumienia, że kompaktem też da radę robić fotki, część "gazeciarzy" używała tych modeli
czyli powrót do sprawdzonych rozwiązań, a nie nowości na rynku
Ostatnio edytowane przez bogdi ; 4.02.13 o 19:24
wielosystemowy