Weźmy pierwszy z brzegu https://forum.olympusclub.pl/threads...do-kotleta.../ gdzie autor wątku, nawet bo bardzo rozsądnej opinii Fatmana że dać się da ale FF będzie łatwiej, wydaje się być nieprzekonany. Powinieneś dyskusję pamiętać bo brałeś w niej udział. Co do robaków - tu też dwugłos, z jednej strony Moominek ze świetnym testem mZD 60/2,8 a z drugiej nyny który jednak woli żółtego i Sigmę... Była też dyskusja o przydatności OMD na wycieczkach w górach. Dobas tam ładnie o zaletach Olympusa pisał, ale znów z drugiej strony, ostatnio Forum rozgrzewały deseczki z których jest zrobiona najnowsza skrzyneczka (puszeczka) Dobasowa. A raczej ona nie była zgodna z m4/3
--
Rzecz w tym, tak mi się przynajmniej wydaje, żeby zachować umiar. OMD jest fajne, mam go miesiąc i trochę fotek już z niego jest zrobionych, ludzie je oglądają, podobają się nawet te zdjęcia, jest ok. Ale trzeba sobie zdawać sprawę że ten, w obiegowej opinii idealny aparat, ma swoje minusy. I ja się właśnie cieszę że udało mi się trafić promocję. Dzięki temu mam ten aparat i zapłaciłem za niego tyle, że chyba nic lepszego, za te pieniądze bym nie kupił. Bez tej promocji, prawdopodobnie decyzje zakupowe byłyby inne.

Odpowiedz z cytatem