Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 261

Wątek: Sceptyka słów kilka o OMD

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Odp: Sceptyka słów kilka o OMD

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Dobrze, ze ktos napisal o OMD bez slepego zachwalania
    Od kiedy się pojawił E-M5 piszą o niepotrzebnym i brzydkim kominku, o mazaniu nosem po LCD, o braku 1/8000, o brzydkich kolorach obudowy, o nieergonomicznych kilku klawiszach, o śliskiej okładzinie w czarnym body, banding z P20 też wylazł czas jakiś temu. Czy to wszystko były ślepe zachwalania? Fakt że zdarzyły się ze dwa - trzy porównania pozycjonowania E-M5 do d300s, moim zdaniem zupełnie przesadzone. Autor tego wątku po prostu napisał swoje wrażenia powtarzając się w kilku opiniach z innymi użytkownikami.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Witam !

W konfiguracji body + szklo + wizjer zmienia postac rzeczy i rzeczywiscie w tym ukladzie OMD bedzie chetniej kupowany.
    Zastanawiam sie czy EPL5 z czasem staniej i ile stanieje.

Pozdrawiam

Na razie to podatek od nowosci i staniec musi, stad ta mniejsza roznica w cenie.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    DOswietlenie jest kluczowe...
    Dokładnie. I to jest całe clou tej zabawy. A przy dobrym doświetleniu to i z ISO można zjechać
    hmm, takie podejście do sprawy sugerować by mogło że pojawianie się bandingu jest wyłącznie winą użytkownika

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ależ wręcz przeciwnie ostatnie, piąte PEN-y poszerzają rynek dla Olympusa, nie każdy potrzebuje body drogiego, z wizjerem, i uszczelnieniami czy z ruchomym ekranem, tacy klienci mogą świadomie wybrać E-PL5 lub E-PM2.
    Pozostając w systemie i ciesząc sie obrazkami z nowej matrycy.
    Co racja to racja, ale... Myślę że w systemie brakuje małego i taniego, takiego "entry-lewelowego" korpusu w cenie na poziomie 1200 - 1500 zł. Oczywiście z tą lepszą matrycą. Bo starocie to są, tylko że różnica w możliwościach starej i nowej matrycy to przepaść. Przepaść dużo większa niż np. pomiędzy D3100 z D7000

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Na ceneo EPL5 z 14-42 kosztuje 3000 zl a OMD z drozszym 12-50 4300 zl. VF2 kosztuje 825 zl w tym samym miejscu - to nam daje jakies 500 zl roznicy. Mysle ze 500 zl roznicy to troche malo biorac pod uwage roznice miedzy tymi aparatami
    wygląda na to że to tylko wirtualna możliwość - towar chwilowo niedostępny, a jako taki może mieć dowolnie atrakcyjną cenę. Ważne że sklep na chwilę w świadomości użytkowników pozostanie
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Od kiedy się pojawił E-M5 piszą o niepotrzebnym i brzydkim kominku, o mazaniu nosem po LCD, o braku 1/8000, o brzydkich kolorach obudowy, o nieergonomicznych kilku klawiszach, o śliskiej okładzinie w czarnym body, banding z P20 też wylazł czas jakiś temu. Czy to wszystko były ślepe zachwalania? Fakt że zdarzyły się ze dwa - trzy porównania pozycjonowania E-M5 do d300s, moim zdaniem zupełnie przesadzone. Autor tego wątku po prostu napisał swoje wrażenia powtarzając się w kilku opiniach z innymi użytkownikami.
    Witam !

Ostatnio stosuje jasne stalki i chcialbym wykonac zdjecie z mala GO i jestem zmuszony w dzien stosowac filtry szare.
    Gdyby korpus mial czulosc od ISO 50 i migawke 1/8000s nie potrzebowalbym paprac optyki dodatkowymi przyciemniajacymi szkielkami

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Witam !

Ostatnio stosuje jasne stalki i chcialbym wykonac zdjecie z mala GO i jestem zmuszony w dzien stosowac filtry szare.
    Gdyby korpus mial czulosc od ISO 50 i migawke 1/8000s nie potrzebowalbym paprac optyki dodatkowymi przyciemniajacymi szkielkami

Pozdrawiam
    ja miałem teraz 12stkę na pustyni - z wyliczenia wyszło mi, że potrzebowałbym ISO 25 i 1/16000 s aby zrobić na pełnej dziurze. Tak można w nieskończoniść - niższe czułości krósze czasy A na lodowcu jak widno w słoneczny dzień ! pewnie
    jeszcze krótszy czas by był potrzebny żeby wykorzystać światło 1.8

Choć dla mnie ograniczanie oddolne czułości do ISO 200 jest mało zrozumiałe znaczy rozumiem, to tak, że w Penach ISO 200 zawsze było z jakiś przyczyn rekomendowane - nawet gdy możliwe było włączenie niższej czułości. Więc pewnie producent chce zmusić użytkowników aby stosowali właśnie tę rekomendowaną czułość.

może jest możliwość programowego ustawienia czułości niższej ? w 4/3 była taka opcja..

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Witam !

Pozdrawiam
    A nie mozesz jako zawodowiec wziac innego(odpowedniego)narzedzia do reki.
    Jak wbijam zawodowo gwozdzie to mam kilka mlotkow.Male, wieksze,lzejsze, ciezsze.Do malych gwozdzi uzywam lekkiego,do duzych ciezkiego a nie lekkiego z nakladka.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Mam wrażenie że Twoja odpowiedź jest na jakiś inny post, na pewno nie na mój
    Co to treści to mam podobne zdanie jak Mirek54, najpierw wybrałeś narzędzie a dopiero potem narzekasz że czegoś nim nie da się zrobić. Dobrze dobierz narzędzie a narzekania znikną.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

... Dobrze dobierz narzędzie a narzekania znikną.
    Uwaga żart (to dla tych co wszystko biorą na śmiertelnie poważnie):

Tu na Forum, było kilka wątków i mnóstwo postów w których przekonywano, że OMD, jest najlepszym narzędziem. Takim super, hiper, pro, tech, highend młotkiem, którym można i utłuc kotleta, i walnąć karalucha na wycieczce w Egipcie, i zrobić haki przy wspinaczce na Mount Everest
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta

Tu na Forum, było kilka wątków i mnóstwo postów w których przekonywano, że OMD, jest najlepszym narzędziem. Takim super, hiper, pro, tech, highend młotkiem, którym można i utłuc kotleta, i walnąć karalucha na wycieczce w Egipcie, i zrobić haki przy wspinaczce na Mount Everest
    Janie_S, zupełnie śmiertelnie poważnie, bez żartów i prowokacji - staram się śledzić wątki o O-MD jako posiadacz, i na prawdę nie kojarzę zadęcia w jego temacie. Teraz powiedz czy Ty sobie jaja robisz? do czego masz prawo czy ja mało rozumiem?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta

Były kiedyś takie wątki, ale o E-3, nigdy potem sobie podobnych nie przypominam. Było również dużo uwag krytycznych, Jedna rzecz się tylko ostała krytyce - inna, lepsza, jakość obrazka z nowej matrycy tego aparatu. Jak dla mnie jedyna rzecz, która mnie interesowała przed zakupem i jedyny powód dla którego na ten właśnie aparat wydałem swoje ciężko zarobione pieniądze nie czekając na promocje i obniżki ceny.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro