Strona 33 z 69 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Widocznie autor uważa, że dyskusja jest zbędna, bo zdjęcia są skończone. Można je tylko oceniać.
    Najlepiej same 4 i 5
    Jaaasne Aluzju paniała...

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    lookee tu nie tylko o kolor chodzi ale o kadry które te zdjęcia zrobiły mniej dobrymi, kwadrat jest fajny ale nie na siłę, powinien podkreślać temat, a tu nic nie wnosił tylko dodawał zbędnego nieciekawego nieba. Po co? może ktoś mi konkretnie napisze czemu te zdjęcia w szarościach i kwadratach są takie dobre. Czemu podoba się 62 na którym gałęzie drzewa są mocno spi... za przeproszeniem. Autorka jest amatorką jak o sobie napisała. Ja wole napisać szczerze prawde co widzę że jest spiep... na zdjęciu niż walnąć "ocha" bo co, bo tak wypada. Dyskutowaliśmy kiedyś ze brak na forum konkretnych wypowiedzi. Owszem brak, a na takich niczym nie popartych ochach nikt daleko nie zajdzie.
    Ok. Masz rację, na ochach daleko się nie zajedzie. Ale sam widzisz, że każdy z nas ma inne spojrzenie wynikające z doświadczenia, światopoglądu, wiedzy etc. Ale uważam, że to, co wg mnie bedzie Ok, niekoniecznie musi się podobać Panu, Pani i innym Państwu Mnie wersja autorska 63. się podoba. To jest dyskusja nt. czy Mona Lisa po renowacji podoba mi się bardziej od pierwotnej wersji, czy fresk Ecce Homo nabrał nowoczesnego wyrazu po "renowacji" etc. Można wiele godzin dyskutować.
    Ostatnio edytowane przez lookee ; 14.01.13 o 22:12

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

yamada, lookee. W Tarnowskich Górach stawiam piwko i pogadamy o tym! A wnioski opublikujemy na forum .
    Szkoda, że PaniNikt nie będzie z nami...
    Ostatnio edytowane przez petreq ; 14.01.13 o 22:15

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    yamada, lookee. W Tarnowskich Górach stawiam piwko i pogadamy o tym! Szkoda, że PaniNikt nie będzie z nami...
    Trochę mi do TG daleko i nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo w dyskusjach jeszcze bardziej zapalna jestem niż na piśmie, więc pewnie byśmy sobie do oczu na tematy fotograficzne skoczyli

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Trochę mi do TG daleko i nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo w dyskusjach jeszcze bardziej zapalna jestem niż na piśmie, więc pewnie byśmy sobie do oczu na tematy fotograficzne skoczyli
    Nie wierzę. Zawsze potrafiłaś napisać coś tak, aby nikogo nie urazić. Wielki szacun dla Ciebie za to, więc i w mowie jest na pewno tak samo!
    Ostatnio edytowane przez petreq ; 14.01.13 o 22:27

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

To jest dyskusja nt. czy Mona Lisa po renowacji podoba mi się bardziej od pierwotnej wersji, czy fresk Ecce Homo nabrał nowoczesnego wyrazu po "renowacji" etc. Można wiele godzin dyskutować.
    Pod warunkiem,ze zna sie wersje pierwotna i jest sie pewny,ze bardziej pierwotnej nie ma i nie bylo.Jak rowniez jesli znamy znaczenie nabierania nowoczesnego wyrazui wplyw renowacji na jego nabieranie.
    Czasem lepiej naprawde uzyc slow,ktore rozumiemy i wiemy,ze dyskutant je rozumie rowniez.Czesto jednak co niektorzy uzywaja sloganow typu"ma potencjal""zatrzymuje na dluzej" "kadr ciazy z przewaga na jedna strone""podoba mi sie piekna tonacja"Tylko jak takiego okresleniowca sie przycisnie o wyjasnienia uzywajac rownie "mondro" brzmiacych to sie zaczyna obraza fochowanie.
    Duzo prosciejMZ jest wziecie pliku,posuwakowanie jego do takiej wersji ,ktora naszym zdaniem nam bardziej odpowiada.Unikniemy wtedy sytuacji,kiedy bedziemy twierdzic,ze autor pieknie dokonal crossowania glebi kadru drugiego planu bo zobaczymy,ze usuniecie niebiesko-zielonego zafarbu w cieniach i tle poprawilo odbior obrazu.I wcale wtedy nie trzeba wolac Stacha,bo sami wiemy jak to sie.....
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 14.01.13 o 22:31

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Dziękuję za dobre słowo

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Pod warunkiem,ze zna sie wersje pierwotna i jest sie pewny,ze bardziej pierwotnej nie ma i nie bylo.Jak rowniez jesli znamy znaczenie nabierania nowoczesnego wyrazui wplyw renowacji na jego nabieranie.
    Czasem lepiej naprawde uzyc slow,ktore rozumiemy i wiemy,ze dyskutant je rozumie rowniez.Czesto jednak co niektorzy uzywaja sloganow typu"ma potencjal""zatrzymuje na dluzej" "kadr ciazy z przewaga na jedna strone""podoba mi sie piekna tonacja"Tylko jak takiego okresleniowca sie przycisnie o wyjasnienia uzywajac rownie "mondro" brzmiacych to sie zaczyna obraza fochowanie.
    Duzo prosciejMZ jest wziecie pliku,posuwakowanie jego do takiej wersji ,ktora naszym zdaniem nam bardziej odpowiada.Unikniemy wtedy sytuacji,kiedy bedziemy twierdzic,ze autor pieknie dokonal crossowania glebi kadru drugiego planu bo zobaczymy,ze usuniecie niebiesko-zielonego zafarbu w cieniach i tle poprawilo odbior obrazu.I wcale wtedy nie trzeba wolac Stacha,bo sami wiemy jak to sie.....
    Mirku, No to chyba czas zacząć wstawiać jpg 'wg mnie' i raw 'dla ogółu', aby się mogli nad nim pastwić Ale czy to pomoże autorowi zdjęcia? Wg mnie warsztatu forum nie nauczy. Innego postrzegania na te same kadry? Owszem, tak.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Wg mnie warsztatu forum nie nauczy. Innego postrzegania na te same kadry? Owszem, tak.
    Wg mnie forum może nauczyć i warsztatu i postrzegania. Wszystko zależy od Pacjenta .

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Mirku, No to chyba czas zacząć wstawiać jpg 'wg mnie' i raw 'dla ogółu', aby się mogli nad nim pastwić Ale czy to pomoże autorowi zdjęcia? Wg mnie warsztatu forum nie nauczy. Innego postrzegania na te same kadry? Owszem, tak.
    I jeszcze należało by rozgraniczyć dwie sprawy: umiejętności techniczne [czyli tzw. warsztat] i indywidualny gust/widzenie/pomysły. Technikę można i na forum podciągnąć, widzenie w jakiejś mierze ukształtować [po jakimś czasie człowiek rozglądając się dokoła automatycznie "kadruje"], gust pozostanie niezmienny

Uprawnienia umieszczania postów