Strona 32 z 69 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Z tym cieszeniem się to nie do końca tak. Szkoda że nikt konkretnie nie uzasadni czemu to te wersje takie dobre są. Pisanie każdemu fajna fota, podoba mi sie itd to chyba zbyt poważne i dobre nie jest. Nawet w tym jpg-u sporo koloru jest zapisanego a co dopiero w Rawie. I wcale skomplikowanej obr nie było. tylko balans bieli odpowiedni, i potem to delikatne przyciemnienie świateł , kolory nieba same zaczęły wychodzić a potem delikatne ich wzmocnienie.
    Załącznik 78879
    +1
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Z tym cieszeniem się to nie do końca tak. Szkoda że nikt konkretnie nie uzasadni czemu to te wersje takie dobre są. Pisanie każdemu fajna fota, podoba mi sie itd to chyba zbyt poważne i dobre nie jest. Nawet w tym jpg-u sporo koloru jest zapisanego a co dopiero w Rawie. I wcale skomplikowanej obr nie było. tylko balans bieli odpowiedni, i potem to delikatne przyciemnienie świateł , kolory nieba same zaczęły wychodzić a potem delikatne ich wzmocnienie.
    Załącznik 78879
    Dlatego wolę dyskusję pod jednostkowymi zdjęciami w galerii, choć ostatnio sią na tym sparzyłam . Oceny w wątkach często sprowadzają się do np.: "Z ostatniej wrzuty podoba się 17".
    Twoja wersja dużo cieplejsza, taka bardziej malarska i wygląda wcale interesująco, choć niebo wydaje mi się nazbyt żółte. Ja zostawiłam chłodne barwy, bo do chłodu listopadowego poranka bardziej zdały mi się pasować...

---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A bo kawa byla za goraca to se pomachalem.Teraz w stawie i moge lyczka sobie zrobic.
    Załącznik 78882
    Dziękuję. Podobają się przeróbki. Tę wersję wybieram
    Ostatnio edytowane przez PaniNikt ; 14.01.13 o 21:35

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Moim zdaniem galeria to galeria, a do dyskusji jest forum, Ci co tu piszą mało i zdawkowo w galerii też nie napiszą Ci nic więcej.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Ocenyw wątkach często sprowadzają się do np.: "Z ostatniej wrzuty podoba się 17".
    W galerii jest jeszcze gorzej: "4- Świetnie"
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    W galerii jest jeszcze gorzej: "4- Świetnie"
    Tak źle i tak niedobrze . Już parę razy przeczytałam, że komentowanie zdjęć czy uzasadnienie oceny to kwestia chciejstwa-niechciejstwa i że nikogo zmusić nie można itd. itp. A szkoda, że niechciejstwo najczęściej dominuje

---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------

Moim zdaniem galeria to galeria, a do dyskusji jest forum, Ci co tu piszą mało i zdawkowo w galerii też nie napiszą Ci nic więcej.
    Widzisz, tu jako moi goście skoncentrowaliście się na jednym zdjęciu i dla mnie to pożyteczna dyskusja, bez dwóch zdań. Natomiast wrzuty w wątkach często zawierają wiele fotografii jednorazowo plus - sympatyczne skądinąd - pogaduchy pozafotograficzne, i często temat się gubi albo rozmywa.
    Natomiast w galerii tylko o tym jednym i o niczym więcej - a skoro istnieje ocena punktowa i okienko komentarza, było by cenne bodaj jedno zdanie. Jasne, formuła portalu jest jaka jest i nie mnie ją zmieniać. To tylko pewne obserwacje uboczne. Doskonałego rozwiązania pewnie nie ma
    Ostatnio edytowane przez PaniNikt ; 14.01.13 o 21:44

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Podoba mi się, że każdy to samo zdjęcie może inaczej obrobić (wersja Yamady, oraz trzecia Mirka są fajne), bo można pokazać autorowi nasz punkt widzenia, niestety odmienny, bo każdy z nas ma inne doświadczenia. Ocena 'podoba mi się', 'nie podoba mi się' nie determinuje wypowiedzi jak i co poprawić, żeby było lepiej. Bo lepiej będzie wg mnie, autora wypowiedzi. Ale nasz punkt widzenia niekoniecznie musi się podobać autorowi zdjęcia

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Tyle ze tych fot w galerii nie ma, więc i dyskusji by nie było, ja napisałem Ci o wszystkich trzech zdjęciach o ile dobrze pamiętam, a kolorowe dałaś mi do wyżycia się akurat to jedno

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Tyle ze tych fot w galerii nie ma, więc i dyskusji by nie było, ja napisałem Ci o wszystkich trzech zdjęciach o ile dobrze pamiętam, a kolorowe dałaś mi do wyżycia się akurat to jedno
    Ale niewykluczone, że opracuję je na nowo wedlug Waszych sugestii i w galerii się z czasem pojawią

Często bywa i odwrotnie: fotografie wystawione w galerii nie pojawiają się w wątku autorskim i... kółko niemożności się zamyka

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

lookee tu nie tylko o kolor chodzi ale o kadry które te zdjęcia zrobiły mniej dobrymi, kwadrat jest fajny ale nie na siłę, powinien podkreślać temat, a tu nic nie wnosił tylko dodawał zbędnego nieciekawego nieba. Po co? może ktoś mi konkretnie napisze czemu te zdjęcia w szarościach i kwadratach są takie dobre. Czemu podoba się 62 na którym gałęzie drzewa są mocno spi... za przeproszeniem. Autorka jest amatorką jak o sobie napisała. Ja wole napisać szczerze prawde co widzę że jest spiep... na zdjęciu niż walnąć "ocha" bo co, bo tak wypada. Dyskutowaliśmy kiedyś ze brak na forum konkretnych wypowiedzi. Owszem brak, a na takich niczym nie popartych ochach nikt daleko nie zajdzie.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Często bywa i odwrotnie: fotografie wystawione w galerii nie pojawiają się w wątku autorskim ...
    Widocznie autor uważa, że dyskusja jest zbędna, bo zdjęcia są skończone. Można je tylko oceniać.
    Najlepiej same 4 i 5
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Uprawnienia umieszczania postów