cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dlatego wolę dyskusję pod jednostkowymi zdjęciami w galerii, choć ostatnio sią na tym sparzyłam. Oceny w wątkach często sprowadzają się do np.: "Z ostatniej wrzuty podoba się 17".
Twoja wersja dużo cieplejsza, taka bardziej malarska i wygląda wcale interesująco, choć niebo wydaje mi się nazbyt żółte. Ja zostawiłam chłodne barwy, bo do chłodu listopadowego poranka bardziej zdały mi się pasować...
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------
Dziękuję. Podobają się przeróbki. Tę wersję wybieram![]()
Ostatnio edytowane przez PaniNikt ; 14.01.13 o 21:35
Moim zdaniem galeria to galeria, a do dyskusji jest forum, Ci co tu piszą mało i zdawkowo w galerii też nie napiszą Ci nic więcej.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tak źle i tak niedobrze. Już parę razy przeczytałam, że komentowanie zdjęć czy uzasadnienie oceny to kwestia chciejstwa-niechciejstwa i że nikogo zmusić nie można itd. itp. A szkoda, że niechciejstwo najczęściej dominuje
---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------
Widzisz, tu jako moi goście skoncentrowaliście się na jednym zdjęciu i dla mnie to pożyteczna dyskusja, bez dwóch zdań. Natomiast wrzuty w wątkach często zawierają wiele fotografii jednorazowo plus - sympatyczne skądinąd - pogaduchy pozafotograficzne, i często temat się gubi albo rozmywa.
Natomiast w galerii tylko o tym jednym i o niczym więcej - a skoro istnieje ocena punktowa i okienko komentarza, było by cenne bodaj jedno zdanie. Jasne, formuła portalu jest jaka jest i nie mnie ją zmieniać. To tylko pewne obserwacje uboczne. Doskonałego rozwiązania pewnie nie ma![]()
Ostatnio edytowane przez PaniNikt ; 14.01.13 o 21:44
Podoba mi się, że każdy to samo zdjęcie może inaczej obrobić (wersja Yamady, oraz trzecia Mirka są fajne), bo można pokazać autorowi nasz punkt widzenia, niestety odmienny, bo każdy z nas ma inne doświadczenia. Ocena 'podoba mi się', 'nie podoba mi się' nie determinuje wypowiedzi jak i co poprawić, żeby było lepiej. Bo lepiej będzie wg mnie, autora wypowiedzi. Ale nasz punkt widzenia niekoniecznie musi się podobać autorowi zdjęcia![]()
Tyle ze tych fot w galerii nie ma, więc i dyskusji by nie było, ja napisałem Ci o wszystkich trzech zdjęciach o ile dobrze pamiętam, a kolorowe dałaś mi do wyżycia się akurat to jedno![]()
Ostatnio edytowane przez yamada ; 14.01.13 o 21:46 Powód: ortografia, psia mać...
lookee tu nie tylko o kolor chodzi ale o kadry które te zdjęcia zrobiły mniej dobrymi, kwadrat jest fajny ale nie na siłę, powinien podkreślać temat, a tu nic nie wnosił tylko dodawał zbędnego nieciekawego nieba. Po co? może ktoś mi konkretnie napisze czemu te zdjęcia w szarościach i kwadratach są takie dobre. Czemu podoba się 62 na którym gałęzie drzewa są mocno spi... za przeproszeniem. Autorka jest amatorką jak o sobie napisała. Ja wole napisać szczerze prawde co widzę że jest spiep... na zdjęciu niż walnąć "ocha" bo co, bo tak wypada. Dyskutowaliśmy kiedyś ze brak na forum konkretnych wypowiedzi. Owszem brak, a na takich niczym nie popartych ochach nikt daleko nie zajdzie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA