Strona 33 z 80 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL5

Jeszcze zamiast ACR w wersji beta można użyć do trybu wsadowego exiftool.
    Kod:
    exiftool -model="E-M5" *.orf

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Nie wiem czy już było ale na stronie OP jest wykaz zestawów.
    Jest np. ELP5 + 14-150 + obiektyw dekielowy BCL a nawet kit 3-obiektywowy EPL5 + 14-42 + 40-150 + BCL
    Ciekawe kiedy w sklepach bo chyba sobie kupię EPL5, a nie lubię kupowac bez wczesniejszego oglądania.
    Polecam się

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Dziś chwilę gadałem z gostkiem w krakowskiem Saturnie. Ponoć były ale szybko zniknęły i w najbliższym czasie ich nie będzie, podobnie jak OM-D. Gostek wszystkikmi sposobami próbował mnie zniechęcić do kupna e-pl5, mówiąc, że będzie w cenie powyżej 3000 i nie ma sensu przepłacać, skoro połowę tańszy jest E-PL3, którym się bawiłem. Dopiero jak pokazałem, że się trochę na tym znam i zależy mi na lepszej matrycy, trochę dał sobie spokój Z obiektywów był tylko ZD 40-150 i w najbliższym czasie nie będzie niczego lepszego (trochę to dziwne, bo mówił, że reszta się wyprzedała). W ogóle dziwna ta obsługa w tym sklepie, przy kupnie klawiatury, inny gostek próbował mnie zniechęcić do kupna tej, która mi się spodobała, proponując połowę tańszą, jednak sporo się różniącą. Myślałem, że powinno im zależeć na wyprzedaży droższych rzeczy. Tak na marginesie, polecam Logitech K750, mają w dobrej cenie, nawet w porównaniu z Internetem i od 5 h na niej piszę i muszę powiedzieć, jestem zadowolony
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Nie przeszkadza mi brak rolki nawet przy trybie M. Natomiast aparat jest lekki w porównaniu do ciężkiego klocka E-M5.
    No proszę, jednak body OM-D można nazwać ciężkim klockiem. Dobrze że nie widziałeś go w akcji z gripem, prawdziwy kolos
    Dla mnie E-PL5 i E-PM2 to aparaty wagi piórkowej - gdzie KIT już jest maksimum, by aparat nie leciał w dół szkłem zawieszony na szyi.
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Dziś chwilę gadałem z gostkiem w krakowskiem Saturnie. Ponoć były ale szybko zniknęły i w najbliższym czasie ich nie będzie, podobnie jak OM-D. Gostek wszystkikmi sposobami próbował mnie zniechęcić do kupna e-pl5, mówiąc, że będzie w cenie powyżej 3000 i nie ma sensu przepłacać, skoro połowę tańszy jest E-PL3, którym się bawiłem. Dopiero jak pokazałem, że się trochę na tym znam i zależy mi na lepszej matrycy, trochę dał sobie spokój Z obiektywów był tylko ZD 40-150 i w najbliższym czasie nie będzie niczego lepszego (trochę to dziwne, bo mówił, że reszta się wyprzedała).
    luc4s - oferował Ci model który jest, czyli taki jaki Ci może sprzedać, więc nie miej mu tego za złe.
    To trochę bida z nędzą. Na promocji zwykle się zarabia na prowizji. No i po co promować towar którego brak.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 30.11.12 o 12:48
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez GoBo Zobacz posta
    Nie wiem czy już było ale na stronie OP jest wykaz zestawów.
    Jest np. ELP5 + 14-150 + obiektyw dekielowy BCL a nawet kit 3-obiektywowy EPL5 + 14-42 + 40-150 + BCL
    Szukam i szukam i nie widzę. Mógłbyś podać link? Znalazłem tylko zestawy z kitem, podwójnym kitem i 14-150, w różnych wersjach kolorystycznych. Interesuje mnie zestaw z 12-50 o ile taki jest. Swoją drogą - ta nowa strona to jakaś zemsta Olympusa .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    No proszę, jednak body OM-D można nazwać ciężkim klockiem. Dobrze że nie widziałeś go w akcji z gripem, prawdziwy kolos
    Dla mnie E-PL5 i E-PM2 to aparaty wagi piórkowej - gdzie KIT już jest maksimum, by aparat nie leciał w dół szkłem zawieszony na szyi.

......
    bez przesady że tylko KIT , ostatnio używałem głównie z 45mm i 12mm. Ten aparat ma bardzo wygodny grip chyba taki sam jak w E-P3. Przyznam, że możliwość robienia zdjęć na imprezie przy świetle zastanym na przyzwoitym ISO 3200 jest dużym plusem. Ludzie zachowują się bardziej naturalnie kiedy trzymam nisko aparat. Ja już EVF w ogóle nie używam.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    bez przesady że tylko KIT , ostatnio używałem głównie z 45mm i 12mm. Ten aparat ma bardzo wygodny grip chyba taki sam jak w E-P3. Przyznam, że możliwość robienia zdjęć na imprezie przy świetle zastanym na przyzwoitym ISO 3200 jest dużym plusem. Ludzie zachowują się bardziej naturalnie kiedy trzymam nisko aparat. Ja już EVF w ogóle nie używam.
    12mm, 17mm, 20mm, 25mm i 45mm jeszcze są z tych małych. Podepnij sobie 12-50mm i zawieś na szyi.
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Mieszka w
    Falenty Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jak przykręcisz MCG-2 to się przekonasz co to znaczy pewny uchwyt. kupiłem i nie żałuję.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    12mm, 17mm, 20mm, 25mm i 45mm jeszcze są z tych małych. Podepnij sobie 12-50mm i zawieś na szyi.
    Te aparaty są zaprojektowane do pracy z kitami, bo prawie wszystkie tak będą właśnie fotografować. Przypinanie dużych obiektywów dotyczy jakiegoś promila - wtedy przydałaby się druga para ''uszu'', na środku boczków korpusu, tak żeby sobie wisiał obiektywem w dół.

Uprawnienia umieszczania postów