Strona 80 z 80 PierwszyPierwszy ... 3070787980
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Miałem kiedyś epl5 z kitem 14-42II fajny aparacik.Sprzedałem bo zaczęło mi brakować wizjera...oczywiście kita sobie zostawiłem,bo jest całkiem ok,al jak zakupiłem 25 1.8 leży nie używany

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Dokupiłem. W sumie przy mojej technice wykonywania zdjęć makro stabilizacje i tak wyłączam, więc jej gorsza jakość mi nie przeszkadza. Brak wbudowanego wizjera w sytuacji gdy zawsze korzystam z zewnętrznego też nie ma dla mnie znaczenia. A ergonomia nie jest taka zła - zwłaszcza, ze w odróżnieniu od EM-5 można sobie przeprogramować poszczególne pozycje na pokrętle trybów. Przypuszczam, ze w przyszłym sezonie do makro będzie mi służył E-PL5 a do 'zwykłych' zdjęć E-M5. Za takim rozwiązaniem przemawia jeszcze jeden argument - wykonując makro owadów w godzinach ich dużej aktywności bardzo dużo zdjęć idzie do kosza - robię więc duże ilości zdjęć by mieć potem z czego wybrać. Przez dwa sezony natłukłem EM-5 prawie 50000 zdjęć. Przy takiej eksploatacji lepiej będzie do makro przeznaczyć tańszy aparat - jak padnie migawka mniej będzie żal.
    Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 25.11.15 o 20:38
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Marek kup sobie większy grip do niego,miałem i o wiele lepiej leżał w łapie

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria
    Widze Marek, ze wzielo Cie mocno wciagnelo w micro4/3

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Marek kup sobie większy grip do niego,miałem i o wiele lepiej leżał w łapie
    Myślałem o tym, ale na razie zastosowałem inne, znacznie tańsze, a być może równie dobre, albo i lepsze rozwiązanie - gumowy przyklejany grip CG-R1 firmy JJC.
    Miałem kiedyś takiego doklejonego do E-PL3 - zdjęcie poniżej - niestety został sprzedany wraz z aparatem, wiec musiałem teraz dokupić drugiego - kosztował mnie całe 25zł pod adresem http://fripers.pl/p/silikonowy-grip-do-leica-r1-jjc/

Odkręciłem od E-PL5 oryginalny grip, dokręciłem ten gumowy i w/g mnie trzyma się dużo wygodniej (gdyby ktoś chciał mnie naśladować - przymierzcie przed przyklejeniem miejsce - ja za pierwszym razem przykleiłem za wysoko - po odklejeniu i ponownym przyklejeniu tak, by kończył się tuż nad dolną krawędzią aparatu niżej trzyma mi się znacznie lepiej. A wygląda tak:

Nie miałem możliwości wypróbowania powiększonego gripu MCG-2 Olympusa - jak mi kiedyś wpadnie w ręce porównam i być może zmienię

---------- Post dodany o 17:27 ---------- Poprzedni post był o 17:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Widze Marek, ze wzielo Cie mocno wciagnelo w micro4/3

pozdro
    Ano wciągnęło Do tego stopnia, ze chodzi mi po głowie pozbycie się rozbudowanego systemu Pentaxa który przez 20 lat pracowicie kompletowałem... A mam do tego systemu praktycznie wszystko co chciałem - zestaw obiektywów pokrywający zakres ogniskowych od 10 do 500mm, trzy obiektywy macro AF (35, 50 i 100mm), mieszek Novoflexa z przenoszeniem sterowania przysłoną i jeszcze kupę innych rzeczy...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Ano wciągnęło Do tego stopnia, ze chodzi mi po głowie pozbycie się rozbudowanego systemu Pentaxa który przez 20 lat pracowicie kompletowałem... A mam do tego systemu praktycznie wszystko co chciałem - zestaw obiektywów pokrywający zakres ogniskowych od 10 do 500mm, trzy obiektywy macro AF (35, 50 i 100mm), mieszek Novoflexa z przenoszeniem sterowania przysłoną i jeszcze kupę innych rzeczy...
    hehehe
    Ciezki orzech do zgryzienia masz

pozdro

Klamka zapadła. Biorę E-PL6 + 14-42 II R. Dziękuję Wam za wszystkie opinie. Były bardzo pomocne

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    hehehe
    Ciezki orzech do zgryzienia masz

pozdro
    Przepraszam, ze zacytuje samego siebie

Moze Markowi pomoge w meskiej decyzji

Ja osobiscie zostawilem sobie jedno lustro, uzywane tylko do pierza, i praktycznie poza tym nic innego nie foce najkonem.
    Cala reszte ogarynam kastratami, i to przewaznie Olka pucha, sony tylko do makro jako uzupelnienie olka sluzy

pozdro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ObSztetke Zobacz posta
    Klamka zapadła. Biorę E-PL6 + 14-42 II R. Dziękuję Wam za wszystkie opinie. Były bardzo pomocne
    Tutaj za 1399,- PLNów:
    https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/...-ii-r-czarny-2

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Dziękuję

Uprawnienia umieszczania postów