Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 155

Wątek: Samsung NX20

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cale szczęście mi od 20 lat, jak robię zdjęcia, nie popsuł się żaden obiektyw
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Odp: Samsung NX20

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    pojawil sie tes samsunga 85mm 1.4 w magazynie foto - na matrycy 20mpx obiektyw osiaga maksymalna rozdzielczosc juz od pelnej dziury, za rowno w centrum jak i na brzegach (z tego co pamietam). Nazwali go killerem canonowych i nikonowych 85mm 1.4-ek. A dzisiaj udalo mi sie kupic nowke tego obiektywu za 1650zł

system cud, miod i orzeszki.

Proponuję się pocieszyć i opisać swoje wrażenia - taki teścik użytkownika na forum umieścić umieścić.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Niska cena jest przede wszystkim konsekwencją tego, że nie jest to pełnowartościowy produkt, tylko sprzęt z wyprzedaży serwisowej, z 3-miesięczną gwarancją, bez żadnych podstawowych akcesoriów, bez pudełka...
    zawsze pozostaję niezgodność towaru i spokój na 2 lata.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ja juz pisałem, jakby w m4/3 można było kupić np. Panasa 12-35/2.8 z 3000 zl oto, to by ludzie nie narzekali, ze skrocona gwarancja Podobnie gdyby do Fuji X pojawiły się 35/1.4 po 1300 zł. Maja taka możliwość w NXie, fajnie, nie widzę sensu negowania, czy pomniejszania wartości tegoz. Trzeba się cieszyć, ze choć my mamy OJ
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Ja juz pisałem, jakby w m4/3 można było kupić np. Panasa 12-35/2.8 z 3000 zl oto, to by ludzie nie narzekali, ze skrocona gwarancja Podobnie gdyby do Fuji X pojawiły się 35/1.4 po 1300 zł. Maja taka możliwość w NXie, fajnie, nie widzę sensu negowania, czy pomniejszania wartości tegoz. Trzeba się cieszyć, ze choć my mamy OJ
    Ależ kto neguje?
    Interesują mnie wrażenia użytkownika, jak jest tak świetnie chętnie przeskoczę, niech to tylko ktoś potwierdzi...
    Po poużywaniu ze 3 miesiące, po pokazaniu swych świetnych zdjęć we wątku...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Niska cena jest przede wszystkim konsekwencją tego, że nie jest to pełnowartościowy produkt, tylko sprzęt z wyprzedaży serwisowej, z 3-miesięczną gwarancją, bez żadnych podstawowych akcesoriów, bez pudełka...
    widze, ze bardzo starasz sie uzasadnic sobie swoje wejscie w fuji ;d co widac zarowny w tym, jak i fujiowskim watku.

Czasami milosc bywa slepa, nie ma co z tym (jej slepota) walczyc, trzeba zaakceptowac.
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 20.10.12 o 22:46

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A widzisz, żebym tu pisał cokolwiek o Fuji?

Ja za to widzę, że bardzo napaliłeś się na Samsunga. I fajnie. Tylko pamiętaj, że fajne ceny skończą się za moment, jak tylko serwis Samsunga pozbędzie się nadmiaru części zamiennych.

P.S. Nie potrzebuję uzasadnienia dla swoich zakupów. Mogę kupować sprzęt tylko dlatego, że mam taką ochotę, bez żadnego innego powodu. Nawet jeśli byłoby to wyrzucaniem pieniędzy w błoto.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 20.10.12 o 22:54
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

A widzisz, żebym tu pisał cokolwiek o Fuji?

Ja za to widzę, że bardzo napaliłeś się na Samsunga. I fajnie. Tylko pamiętaj, że fajne ceny skończą się za moment, jak tylko serwis Samsunga pozbędzie się nadmiaru części zamiennych.
    ale tak wyglada milosc, ze starasz sie zdekredytowac konkurentow. Natomiast znikniecie niskich cen nie zrobi mi duzej roznicy, skoro wiekszosc mi potrzebnych obiektywow juz mam, w tym ten najdrozszy ;d Zreszta - nawet gdyby ceny byly normalne, a nie pol-darmo - i tak uwazam, ze samsung jest system conajmniej rownie dobry jak inne, a ponadto z najwiekszym potencjalem. Chwilowo niskie ceny to jedynie wisienka na torcie (cholernie ogromna i soczysta wisienka).

Chcialbym jeszcze przypomniec, ze sugerowana cena samsungowego 85 1.4 jest zaledwie o 100 dolarow wieksza, niz olympusowego 75mm 1.8 - wiec jak na bezlusterkowe standardy nawet ceny sugerowane sa stosunkowo niskie.
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 20.10.12 o 23:03

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

hellbike - po zakupie zawsze jesteśmy trochę zaślepieni i nie widzimy wad, całe szczęście to mija Ja tam Twojego zdania o NX'ach nie podzielam, chociaż sprzedaję te aparaty, ale i tak życzę by się sprawowały jak najlepiej.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

O kazdym sprzecie mozna mowic dobrze albo zle i wiele zalezy od tego na ile ktos ma rzeczywista orientacje w temacie oraz na ile
    potrafi obiektywnie spojrzec na wady i zalety wlasnego sprzetu bez budowania pokretnej filozofii ze jego jest najlepsze a inne pewnie be...

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak