Strona 75 z 258 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

A ja nadal zachwycam się zarówno OMD jak i X-E1. Leica też mi się podoba ale ja to nawet do salonu Apple mam stres wejść

Jd
    Gość

Ty jesteś pozytywnym wyjątkiem

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Mnie się wydawało, że ten sklep jest autoryzowany, ba nawet nazywa się salonem...:

http://www.panasonic.gliwice.pl/nas-pm-6.html
    Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Mydło i powidło. Aparaty cyfrowe to jedna z 23 "branż". Tylko stara 20 letnia nazwa wprowadza w błąd. Taki "autoryzowany" ,że musi dorabiać sprzedając na allegro.
    Wiesz, Panasonic (firma) ma rozległy asortyment to i sklep też. Akurat ten sklep uważam za całkiem "spoko". Kupowałem u nich, elastyczni co do cen, oferta właściwie pełna, obsługa kompetentna...

Sprzedaż na Allegro ujmą nie jest , to raczej wybieg marketingowy żeby "zaistnieć w sieci". Wydaje mi się że oni się po prostu nie pozycjonują w porównywarkach (być może nie wszyscy mają świadomość że porównywarki to spory biznes i dosyć kosztowny dla sklepów) a jakoś w sieci zaistnieć trzeba.

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta

A wracajac do tematu - zostanę przy moim OM-D mimo , że X-E1 taki fajny i lepszy od Olka, chociaz nikt z forum nie miał go jeszcze w rękach.
    Wiesz, chyba byłoby co najmniej nierozsądne, gdybyś całkiem niezły korpus wymieniał po pół roku na być może trochę lepszy. Ale zauważ że jest tu wiele osób które jedzie jeszcze na pierwszych bezlusterkowcach czy wręcz dopiero się zastanawia nad wejściem w taki system.

Moim zdaniem OMD fajny jest ale X-E1 też ma w sobie coś ciekawego. Na "papierze" kusi lepszymi parametrami... W praniu (m.in. testy optyki u Optycznych) już nie zawsze jest tak cudownie...

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Moim zdaniem OMD fajny jest ale X-E1 też ma w sobie coś ciekawego. Na "papierze" kusi lepszymi parametrami... W praniu (m.in. testy optyki u Optycznych) już nie zawsze jest tak cudownie...
    Poczekajmy na więcej testów i recenzji nowości od Fuji.
    Bo jak na razie to wygląda obiecująco, ale jaki będzie produkt finalny.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tyle, że DXO nie pokazuje tego, co jest na zdjęciu, bo nie uwzględnia faktu, że czułość może być podciągnięta programowo.
    Nie uwzglednia tego w wypadku zadnego aparatu - i nie widzialem jeszcze testu ktory by to pokazywal. Dlatego prawdziwym testem ISO bedzie dla mnie test w ktorym porowna sie kilka aparatow w identycznych warunkach i wtedy bedzie mozna piac nad wysokim ISO - albo i nie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    ...nie widzialem jeszcze testu ktory by to pokazywal.
    Każdy test robiony na jpegach prostu z puchy to pokaże, bo iso kalibrowane jest pod jpegi. Test na rawach wołanych w dołączonym do aparatu sofcie tak samo, bo taki soft podciąga ekspozycję automatycznie. To samo robi Lightroom.

Zrób któregoś dnia mały eksperyment: wywołaj jakiegoś rawa z OM-D w Lightroomie lub Olympus Viewerze i porównaj do tego samego rawa wywołanego DCRawem. Będzie niespodzianka
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Pierwsza wideo recenzja:

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Mam pytanie do znawców tematu. Biorąc pod uwage matryce X-E1 i OMD czy można w jakiś prosty sposób obliczyć jaki jest odpowiednik na przykład obiektywu z jasnością 2.8 w formacie X dla formatu m4/3?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jasność pozostaje taka sama, nie ma tutaj żadnych odpowiedników. Co najwyżej można policzyć, dla jakich przysłon oba systemy uzyskają taką samą GO. Jeśli dla APS-C będzie to f/2,8, to w m4/3 powinno być około f/2,2.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jasność pozostaje taka sama, nie ma tutaj żadnych odpowiedników. Co najwyżej można policzyć, dla jakich przysłon oba systemy uzyskają taką samą GO. Jeśli dla APS-C będzie to f/2,8, to w m4/3 powinno być około f/2,2.
    Dzieki za odpowiedz. Gdzies przeczytałem, że im wiecej pikseli upchanych na matrycy tym mniej światła na nią pada. Dlatego pytałem.