Strona 205 z 239 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.041 do 2.050 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Poza tym dobre szkła i tak mają duży zapas rozdzielczości. Pikseli jest coraz więcej i coraz wyższe MTFy osiąga się na tych samych szkłach, na których kiedyś testowane 6-megapikselowe matryce, strasząc przy tym, że wyścig na megapiksele doprowadzi do katastrofy i upadku fotografii
    Wykresy MTF to jest coś niezależne od matrycy czy kliszy.
    Mogły być kreślone 50 czy 100 lat temu.

A że w warunkach amatorskich używa się do pomiaru korpusów aparatów to inna sprawa.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

FYI: jest duża szansa na szkło 7-28mm od Panasa na tegorocznej Photokinie.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

A kiedy z waszego doświadczenia pojawią się jakieś wiarygodne przecieki na temat nowych PL-ek? Mam na mysli czy Olympus wypuszcza jakies kontrolowane przecieki przed targami czy też wszystko jest owiane tajemniczościa do ich rozpoczęcia.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    A kiedy z waszego doświadczenia pojawią się jakieś wiarygodne przecieki na temat nowych PL-ek? Mam na mysli czy Olympus wypuszcza jakies kontrolowane przecieki przed targami czy też wszystko jest owiane tajemniczościa do ich rozpoczęcia.
    W zasadzie większość tego wątku to przeklejanie njiusów z różnej maści serwisów plotkarskich, najczęściej z 43rumors. Imho NDA (tajemnica) obowiązuje np. polski oddział, na około 4 miesiące przed premierą.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W zasadzie większość tego wątku to przeklejanie njiusów z różnej maści serwisów plotkarskich, najczęściej z 43rumors. Imho NDA (tajemnica) obowiązuje np. polski oddział, na około 4 miesiące przed premierą.
    No chyba że trzeba podgrzać atmosferę przed premierą tak jak to było z OMD wtedy co nieco się wcześniej wyjaśnia. Ale nie sądzę by ta strategia przy PENach była stosowana, typoszereg generalnie znany, w kolejnych modelach co najwyżej dołożą jaką mało istotną w końcowym rozrachunku funkcjonalność. Pewnym przebojem by było gdyby Olympus zdecydował się zainstalować w tańszych PENach matrycę z OMD, ale IMO to bardzo mało prawdopodobne.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    No chyba że trzeba podgrzać atmosferę przed premierą tak jak to było z OMD wtedy co nieco się wcześniej wyjaśnia. Ale nie sądzę by ta strategia przy PENach była stosowana, typoszereg generalnie znany, w kolejnych modelach co najwyżej dołożą jaką mało istotną w końcowym rozrachunku funkcjonalność. Pewnym przebojem by było gdyby Olympus zdecydował się zainstalować w tańszych PENach matrycę z OMD, ale IMO to bardzo mało prawdopodobne.
    Jezeli jest tak jak piszesz to chyba przyspiesze swoją decyzje o zakupie PENa. Miałem nadzieje, że nowy model bedzie miał lepszą matrycę. OMD wyglada swietnie (tzn zdjecia) ale dla mnie jest za duzy.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

hahaha, byle by potem na mnie nie było jeśli jednak Olympus nas zaskoczy. Inna rzecz, że ta nowa matryca Panasonica która jest montowana w G5 wydaje się być lepsza od poprzedniczek choć oczywiście do poziomu OMD nie sięga. IMO, jesli masz czym robić zdjęcia i zakup nie jest pilny to jednak warto poczekać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jezeli jest tak jak piszesz to chyba przyspiesze swoją decyzje o zakupie PENa. Miałem nadzieje, że nowy model bedzie miał lepszą matrycę.
    Poczekaj...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Jezeli jest tak jak piszesz to chyba przyspiesze swoją decyzje o zakupie PENa. Miałem nadzieje, że nowy model bedzie miał lepszą matrycę. OMD wyglada swietnie (tzn zdjecia) ale dla mnie jest za duzy.
    Nie kupuj... potem możesz wpaść w pętlę - zaczniesz odkrywać, że poza kitem są jeszcze inne fajniejsze szkiełka a do niektórych zadań przydałby się kolejny aparat itd...
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

No to chyba poczekam A na PENa zdecydowałem się głównie ze wzgledu na... Panasa 20/1,7 Teraz mam jakiś aparacik i on mi do ćwiczeń wystarcza. Nowy chciałbym kupic najpozniej w listopadzie.