Strona 206 z 239 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.051 do 2.060 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    hahaha, byle by potem na mnie nie było jeśli jednak Olympus nas zaskoczy. Inna rzecz, że ta nowa matryca Panasonica która jest montowana w G5 wydaje się być lepsza od poprzedniczek choć oczywiście do poziomu OMD nie sięga. IMO, jesli masz czym robić zdjęcia i zakup nie jest pilny to jednak warto poczekać
    Nie jestem przekonany czy ona faktycznie jest lepsza - patrzac na porownanie do Nex 7 nie widze zadnej poprawy w stosunku do G3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    FYI: jest duża szansa na szkło 7-28mm od Panasa na tegorocznej Photokinie.
    Yes, yes, yes! Dla mnie to byłby spory argument za mikro (serio, najczęściej używam S10-20 i 35 na D5100), choć wolałbym 7-35 albo lepiej 7-42. Pozostaje kwestia jakości i światła (no i ceny...).
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

7-28 to duży zakres jak na UWA, wątpię aby ta plota była prawdziwa bo nie słyszałem o jakimkolwiek obiektywie który miałby podobny zakres. No, ale technika idzie do przodu, zobaczymy co z tego będzie.

PS.
    Zamiast 7-42 lepiej 7-150

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    FYI: jest duża szansa na szkło 7-28mm od Panasa na tegorocznej Photokinie.
    To ja też poproszę. Miałem zbierać na 9-18 Olympusa ale chyba poczekam. Ciekawe ile razy wyższa będzie cena tego szkła, może przyjdzie długo zbierać
    Było: Panasonic GX1, Olympus E510
    Jest: Panasonic GX7

| OlyJedi Awatar PASQD
    Mieszka w
    SheikhCity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez qazy Zobacz posta
    To ja też poproszę. Miałem zbierać na 9-18 Olympusa ale chyba poczekam. Ciekawe ile razy wyższa będzie cena tego szkła, może przyjdzie długo zbierać
    Jeśli 7-14 ze stałym swiatłem 4.0 to wydatek ok. 4400 peelenów to 7 - 28 musiałby kosztować sporo więcej nawet z ciemnicą rzędu 5.6 na 28mm.
    X-T1, 27mm, 56mm

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PASQD Zobacz posta
    Jeśli 7-14 ze stałym swiatłem 4.0 to wydatek ok. 4400 peelenów to 7 - 28 musiałby kosztować sporo więcej nawet z ciemnicą rzędu 5.6 na 28mm.
    Ale tylko teoretycznie. Nigdy nie wiadomo jak firma bedzie pozycjonowala dany produkt i co za tym idzie jaką cene ustali. Pozyjemy zobaczymy.

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Przecież takie szkło jest fizycznie nie do zrobienia. Największy zakres z UWA ma na razie chyba Nikon 10-24.

dzarro
    Gość

Takie szkło trochę nie ma sensu - w końcu zakres 14-28 będzie się pokrywał z każdym innym zoomem. Nawet zakup 9-18 może już budzić pewne dylematy u przyszłych posiadaczy 12-35, którzy nie chcą wydawać jeszcze więcej na szeroki kąt. Kupujesz taki obiektyw dla zakresu 9-11, bo reszta będzie pewnie lepsza w zoomie. Dlatego ja bym chętnie zobaczył raczej stałkę 9-10 mm.

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Hmm... Chciałbym aby Olympus wypuścił nową wersję 17-tki ze światłem f2 no i ostrzejszą od pełnej dziury.Nie wiem, jaka by była tego cena, jednak patrząc, że obecny naleśnik kosztuje 1000zł, więc wnioskuję że nie jest to stałka którą Oly zaprezentuje na Photokinie. Sądzę że tym obiektywem zaprezentowanym we wrześniu będzie coś typu 25mm 1.8. Najlepiej jakby był typu "naleśnik" i mieścił się w kieszeni wraz z body. Wtedy bym go kupił zamiast Panasa 20mm.

takie tam moje skromne życzenie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PanMarecq Zobacz posta
    Hmm... Chciałbym aby Olympus wypuścił nową wersję 17-tki ze światłem f2 no i ostrzejszą od pełnej dziury.Nie wiem, jaka by była tego cena, jednak patrząc, że obecny naleśnik kosztuje 1000zł, więc wnioskuję że nie jest to stałka którą Oly zaprezentuje na Photokinie. Sądzę że tym obiektywem zaprezentowanym we wrześniu będzie coś typu 25mm 1.8. Najlepiej jakby był typu "naleśnik" i mieścił się w kieszeni wraz z body. Wtedy bym go kupił zamiast Panasa 20mm.

takie tam moje skromne życzenie
    Jesli to ma byc najtansze szklo to na 1.8 raczej bym nie liczyl - raczej 2.5 a moze i 3.5