"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
7-28 to duży zakres jak na UWA, wątpię aby ta plota była prawdziwa bo nie słyszałem o jakimkolwiek obiektywie który miałby podobny zakres. No, ale technika idzie do przodu, zobaczymy co z tego będzie.
PS.
Zamiast 7-42 lepiej 7-150![]()
Przecież takie szkło jest fizycznie nie do zrobienia. Największy zakres z UWA ma na razie chyba Nikon 10-24.
Takie szkło trochę nie ma sensu - w końcu zakres 14-28 będzie się pokrywał z każdym innym zoomem. Nawet zakup 9-18 może już budzić pewne dylematy u przyszłych posiadaczy 12-35, którzy nie chcą wydawać jeszcze więcej na szeroki kąt. Kupujesz taki obiektyw dla zakresu 9-11, bo reszta będzie pewnie lepsza w zoomie. Dlatego ja bym chętnie zobaczył raczej stałkę 9-10 mm.
Hmm... Chciałbym aby Olympus wypuścił nową wersję 17-tki ze światłem f2 no i ostrzejszą od pełnej dziury.Nie wiem, jaka by była tego cena, jednak patrząc, że obecny naleśnik kosztuje 1000zł, więc wnioskuję że nie jest to stałka którą Oly zaprezentuje na Photokinie. Sądzę że tym obiektywem zaprezentowanym we wrześniu będzie coś typu 25mm 1.8. Najlepiej jakby był typu "naleśnik" i mieścił się w kieszeni wraz z body. Wtedy bym go kupił zamiast Panasa 20mm.
takie tam moje skromne życzenie![]()