Zobacz wyniki ankiety: Czy chcę konkursu na zdjęcie miesiąca

Głosujących
58. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

50 86,21%
  • Jestem przeciw

8 13,79%
Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 190

Wątek: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    A ja myślę, że... zostawiłabym wolny wybór autorom. Życie zweryfikuje wszystko.
    Można i tak, choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie?
    Oczywiscie,ze jest zdjeciem.Powiem wiecej.Jest kilkoma zdjeciami jest zdjeciem ,ktore wybralo wszystko prawidlowe z kilku innych zdjec.To ekstrakt zdjecia .Ma wiecej zdjecia ze zdjec w sobie jak inne zdjecie.
    Co do obrobki to nie stawial bym zadnych ograniczen.Bo jesli juz to tylo pomniejszanie,trochi kolorku i wyostrzanie-tak ktos zaproponowal.To na ile wyostrzanie,czy na jednej warstwie? czy mozna na dwoch?,czy tylko na trzech kanalach? czy z alfa kanalem tez moze byc.Czy mozna odszumiec przy wyostrzaniu czy nie??

Jesli tak to zaznaczyc co wolno a co nie.Przeczytam i bede pytac dalej.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy? czy z jawnego maila? więc nie kłóci się, rozumiem że sprawca zamieszania sam będzie odbierał fotki i anonimowo podstawiał szanownemu jury do oceny. Wtedy tylko 1/3 jury będzie znała autorów a to już jakiś sukces w idei anonimowości.
    Tak było właśnie w 4pr - autorzy przysyłali zdjecia mnie, a ja robiłem stronę ze wszystkimi zdjęciami i przesyłałem ją do jury. Szło nawet szybko - prosty skrypt w bashu.

---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post był o 20:10 ----------

Można i tak, choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.
    Jak będzie nadsyłanych powyżej 30-40 zdjęć to będzie można myśleć nad ograniczeniami i ew. druga kategorią, do tego czasu nie ma co mieszać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Nie czepiasz się. Dyskutujemy. Staramy się osiągnąć jakieś optimum.
    Stawiałabym nadal na wolność i dowolność - zarówno tematyczną (czyli mrówki vs budowle, krajobrazy obok sportu (oby!), jak i obróbkową.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

A ja myślę, że... zostawiłabym wolny wybór autorom. Życie zweryfikuje wszystko.
    Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
    Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
    Powodzenia życzę. AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Focha strzelasz?

Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
    Też to zauważyłaś?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
    Powodzenia życzę. AP.
    Nie ma takich!!!
    Trza być twardym a nie Mietkiem!!
    Jedziesz!!!
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Focha strzelasz?

Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
    Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
    Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
    AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Powodzenia życzę. AP.
    Szczerze powiem że po Tobie się nie spodziewałem focha, albo poddajesz pod dyskusję ideę konkursu albo czekasz na poklepywanie.

---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------

Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
    Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
    AP.
    Kto powiedział że musisz? Masz pomysł to go rób tak jak uważasz. To że TOKIN czy ja mamy inne zdanie nie oznacza przymusu dostosowania się.
    The question is: What is a Mahna Mahna?