X100 nie jest wcale mały i lekki.
---------- Post dodany o 18:05 ---------- Poprzedni post był o 18:03 ----------
Do;tojaro,x100 nie jest taki mały i wazy swoje.
X100 nie jest wcale mały i lekki.
---------- Post dodany o 18:05 ---------- Poprzedni post był o 18:03 ----------
Do;tojaro,x100 nie jest taki mały i wazy swoje.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Ale o co chodzi? Przecież większa matryca bezwarunkowo wciska mniejszą w glebę, nie? A tu domaganie się gorszych warunków oświetleniowych ... a przecież zapodałem większą matrycę z bardzo dobrą stałką vs. kompakt z zoomem
Zoom z zakresem takim jak w LX5 do bezluster ma o około 2eV gorsze osiągi w stosunku do zooma z LX5 i o około 3 eV gorsze od tego co będzie w LX7, czyli na ISO 800 z kompakta trzeba będzie użyć ISO 6400 w bezlustrze ... oczywiście można by lepiej z 12-35mm/2.8 ale za jego cenę można kupić ze trzy LX5 czy LX7.
voovoo2. I dlatego piszę, że x100 tylko chodzi za mną - a że większy i cięższy, wiem ale coś w tym modelu jest. Chętnie bym go tak potestował zanim bym nabył, i nie chodzi tu o pomacanieNiestety muszę opierać się na wiadomościach z sieci i recenzjach tych którzy posiadają, bo testerzy są najczęściej mocno rozpieszczeni - za chwilę będą coś innego mieli na warsztacie i to za darmo... a tak wydać swoją krwawicę, to jest decyzja
![]()
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Nie wazne jak, wazne, że wynik z grubsza dobrydokładniej wychodzi 800->5200. Jedyna wada lx7 to 80->520.
O damę to ty się nie martw, ona nie z tych co im się robi przykro, ona takie chamidła to bez problemu umie zlać do szamba.
A wracając do meritum dyskusji, skoro w rzeczowy sposób, na moich fotkach, nie możesz wskazać wspaniałości wielkiej matrycy, to zrób i wklej jakieś swoje przykłady na uzasadnienie twojej tezy, przecież dla takiego specjalisty jak ty to nic trudnego ... chyba że jesteś silny tylko i wyłącznie w gębie.![]()
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 23.07.12 o 21:16
tymczasowy_ szkoda z nim wchodzić w duskusje, gość ma jakieś kompleksy, które próbuje leczyć wciskając na chama swoje "mądrości" w ogóle niezwiązane z tematem wątku. nie rozumie o co chodzi w założonym przeze mnie wątku, a co dopiero inne rzeczy...
Gdzie ty masz wielka matryce?
Jesli chodzi o przyklady to jest mnostwo nawet na tym forum wystarczy odrobina checi i nietrudno namierzysz gnioty popelnione przeze mnie, a ktore pokazuja gdzie jest miejsce "kompakcikow"...
Miedzy nami jest jedna zasadnicza roznica ja robie pitupitu i zdjecia, Ty jedynie pitupitu....
@goldiesr: jeszcze nie kupiles aparacika? Powiedz mi ile jeszcze ta telenowela trwac bedzie, wrazenie mam jakbysmy deliberowali nad wyborem marka1 lub d4...