Witam,
proszę o wybaczenie, raz, że z takim tematem a dwa... że mało aktywny jestem... ale zarobiony jestemTrochę od czasu e500 się pozmieniało. Mi w zasadzie wszystko pasuje, mam kilka szkiełek (kit, proste tele i macro) lampkę i trochę drobiazgów - tzn. plecak się z tego robi. No i trochę mi doskwiera brak aparatu mniejszego w kieszeni kurtki tak abym mógł, kiedy tylko chcę a nie kiedy muszę
bo wiadomo nie zawsze, gdy wybieram się specjalnie w plener lub po zdjęcie to coś fajnego zrobię.
Tak więc po długawym wstępie, proszę o radę:
1. Poszukuję coś małego, już chciałem kupić ZX1 ale trochę rozbieżnych opinii wyczytałem, widziałem epl3, który w sumie jest tych wymiarów co ZX1 ale trzeba by było wymienić kita na jakiś naleśnik lub coś koło tego... no i już suma się robi trochę ponad mały aparat uzupełniający... bo żeby było: szumofobem nie jestem, ani gazeciarzem (a e500 trochę latek ma), może NEX i 16 mm. W sumie cena jest ważna, tak samo jak możliwości ale za dużo to ja do tego "malucha" to nie nakupuję - z doświadczenia z e500.
2. Fotki wykorzystuję nie do netu ale do druku w całości lub jako element jakiejś kompozycji (okładki, książki, czasopisma).
Tak więc co radzicie?