To na pewno. Tylko to już jest mało poręczny zestaw. Wolałbym dobry kompakt, coś w stylu ex2f lub rx100 (szkoda że nieruchomy wyświetlacz). Zawsze można mieć przy sobie, i nie ma zabawy ze zmianą obiektywów. Potrzebuję mimo wszystko aparatu kompaktowego, stąd ten temat.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
***Olympus Stylus 1s***
Też jestem na etapie poszukiwań i niestety jeżeli chodzi o zaawansowane kompakty to one też są sporych rozmiarów. Na przykład ostatnio oglądałem EX1 - naprawdę sporo waży i ma też dość okazałe gabaryty. E-Pl3 wygląda przy nim smuklej a i wagowo wcale nie jest cięższy. Jedynie obiektyw powoduje, że jest mniej poręczny ale to mógłby załatwić naleśnik.
Chyba jedynie S100 gabarytowo to typowy kompakt, który łatwo można schować do kieszeni.
No to zejdz na ziemie, chcesz szybkiego AF, bez szuterlaga, z *****... obrazkiem, jasnym szklem i uchylnym ekranem za psie pieniadze?
Przeciez to jest awykonalne.
Albo z czegos zrezygnujesz, albo zmienisz target jak pisalem na kastraty badz lustra, albo dorzucisz grosiwa, chociaz i tak nie spelni to pokladanych nadziei.
EDIT: I doczytalem, ze jeszcze ma byc maly, no tak to tylko w erze.
Dozbieraj na epl3+mZD45/f1.8 i powiedzmy, ze otrze sie o twoje zalozenia ten sprzet.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
nyny wrzuć na luz chłopie! Gdzie ja pisałem o kwocie którą chce wydać, że ciskasz się, że za "psie pieniądze..." he? Trzeba będzie to 5 tyś wydam, byle dostać to z czego będę zadowolony. Nie masz dla mnie rady to nie udzielaj się proszę. Temat jest założony po to, by uprzejmi koledzy podzielili się wiedza i doświadczeniami ze mną, bym mógł dobrze wybrać KOMPAKT.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
***Olympus Stylus 1s***
Gdzie?
Ponizej jest cytat Twojego autorstwa, ktory chyba jednoznacznie okresla sprawe zwiazana z "kwotami"...
Jesli chodzi o dobre rady, dalem kilka i powtorze jedna, zweryfikuj swoje poglady i oczekiwania, wtedy mozesz szukac wsrod kompaktow.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 22.07.12 o 12:57
przeczytaj pierwszy post powoli, dokładnie i spróbuj na niego odpowiedzieć.
post, w którym pisałem o cenach dotyczy tej samej półki, a rozbieżność w cenach mocno mnie zaskoczyła, tym bardziej, że są to już starsze produkty. podkreślę raz jeszcze: temat dotyczy kompaktów, więc nie rozumiem dlaczego porównujesz do mirrorless czy luster. wśród kompaktów chcę wybrać (o ile się da) najlepszy.
Przeczytalem wszystkie posty w tej duskusji i pozwolilem sobie wytluscic tylko Twoje oczekwiania:
Wobec przytoczonych przeze mnie wypowiedzi jasnym jest, ze Twoje niebywale wygorowane oczekiwania ciezko bedzie spelnic tak upragnionym aparatem kompaktowym.
Dlatego dobra rada bylo zainteresowanie sie chocby kastratami...
Jeden jasny obiektyw zdecydowanie wystarczy do komfortowej pracy i nie trzeba dzwigac szpeja, ktorego jak pisales nie chcesz.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 22.07.12 o 13:17
Mnie zastanawia co będzie jak, czy bardziej jeśli, kupisz w końcu ten aparat. Strach się bać po prostu.
The question is: What is a Mahna Mahna?