Strona 103 z 475 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.021 do 1.030 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

W OM-D jest taki bajer, że można sobie na żywo wyginać krzywą. Wie ktoś, czy można to stosować przy filtrach artystycznych?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

MNIN: właśnie pojawił się njius o chęci współpracy z Oly ponad trzech korporacji, w tym Sony, Fuji i Terumo.
    To ja poproszę w E-M7: matryczkę z D5100 lub D3200, "w multi aspect", EVF z Nex-7 i LCD z 5D3, drugie gniazdo na te nowe szybkie karty Sony (z D4) i to wszystko okraszone premierą mZD 150mm f/2.8 macro i masz te twoje dwa ty$iące - tu - za zestaw kitowy: korpus/szkło.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

[QUOTE=kateb;810144]mynameisnobody: Czy ta matryca według ciebie jest aż tak zła? Czy chodzi o to, że od kilku lat nie widać postępu (przynajmniej na bazowym iso 100), czy może wg. Ciebie jest coraz gorzej? Pytam serio.

Mam jeszcze olka E-500 , mam też pena E-PL2 , ten pierwszy ma bazowe ISO100 , ten drugi 200. I ostatnio wziąłem w plener oba i starałem się pofocić te same kadry, hmmm no i cóż , jeśli chodzi szum na niskich ISO to dzisiejsze matryce w penach przegrywają z kretesem z takim E-500 (matryca kodaka) . W E-500 na ISO100 szumu nie dostrzeżesz , jest gładziutko, przyjemnie dla oka . Ale to jak juz w któryms zagranicznym teście OM-D napisali , że niskie ISO jest ciągle kiepskie i poprawiono tylko wysokie, tak więc to żadna nowość.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

gietrzy,

jeny! cos ty dzis pobieral?

MNINB, (mogiem skrotem?)

nie kus, bo znow zakupie E-1.... no niestety masz racje, tendencja do robienia matryc plastik fantastik sie poglebia, a zagrywki podbijania natywnego iso, to cios dla niektorych uzytkownikow, w tym mnie...

kiedys zrobilem upa softa w KR i wykastrowali mi iso 100, no jak sie wk... obrazek ten sam, a, ze niby jaka rewelacja bo iso 1600 mniut, pytanie tylko do panow P, po kij mi takie iso na spacerze...

czasy kodaka juz minely, chyba bezpowrotnie, wielka szkoda, wrecz ogromna.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Japońska reklama TV:

Hmm... nieeeee
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Nie no widac, ze gosc poczatkujacy, krzywe kadry robi

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    By to wszystko trzymać pod kontrolą olympus musi stosować LEPSZE (nie -nie większe ale właśnie lepsze) matryce od konkurencji (takie właśnie były Kodakowskie FFT dla moich potrzeb) -a jedzie na "ostatkach z pańskiego stołu".
    I najgorsze że wszyscy takiej polityce przyklaskują, a potem po cichu (albo z łomotem!) odchodzą do konkurencji...
    No wlasnie odchodzac nie przyklaskuja. Co myslisz mieliby robic? Strajk glodowy. Wolny rynek jest. Nie podoba sie to sie idzie do konkurencji.
    Co i ja pewnie za jaks czas uczynie jak D800 wyjdzie z wieku niemowlecego i beda znane wszystkie jego ukryte choroby

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

And story so far...
    Dzizaz ile mozna tych bzdur o matrycy kodaka i niestworzonych wlasciwosciach czytac...
    Moze ktos mi po prostu wrzuci jakis obrazek co to pokaze, bo jakos nie potrafie sie doszukac takowego w tfurczosci klakierow owego matrycowego cudu...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    And story so far...
    Dzizaz ile mozna tych bzdur o matrycy kodaka i niestworzonych wlasciwosciach czytac...
    Moze ktos mi po prostu wrzuci jakis obrazek co to pokaze, bo jakos nie potrafie sie doszukac takowego w tfurczosci klakierow owego matrycowego cudu...

pozdro
    A nie za stary jesteś by się tym przejmować w jakimkolwiek stopniu?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

... może mogliby nie odchodzić*jakby nie mieli POWODU?
    Może nie musiałbym malkontencić nie mając powodu?
    Dlaczego gdy ktoś zacznie mówić*o POWODACH jest ogłaszany zaocznie wrogiem nr.1?
    Kogo?
    Czego?

Nie zmieniłem systemu -mam E-1 i ostatecznie zd25mm (droższych się*nie opłaca trzymać jak na razie dzięki polityce olzmpusa). Wszystko inne * niestety służy już gdzieś komuś*innemu.
    * -na premierę FAKE-OM zakupiłem nawet FL50R (genialna lampa!) którą równie szybko odesłałem po oglądnięciu sampli (ORFów) nowego sprzętu. Taki sam los spotkał*ZD11-22 i PL25 i niech mnie szlag jeśli ta cała logistyczna operacja była czymś dla mnie przyjemnym. Nie to nie były takie sobie zwykłe fotografistyczne klamory, bo focę tym od 2005r. i wiem jak te szkła są świetne. Jeśli jednak olympus spuszcza za mną wodę to spływam.

Za cenę tych 2 szkiełek i lampy mam system ricoha (kompletny) i nie narzekam (lepiej czuję się w niszach i jaskiniach niż na chińskim bazarze)-choć szkoda że to nie olympus (takie mam odczucia za każdym razem jak biorę E-1 do ręki).
    Nikogo nie namawiam i nie przekonuję > ricoh rozwiązał pewne rzeczy od **** strony i to mnie podnieca bardziej niż ciągłe oczekiwanie na cud z Tokyo...
    milczenie jest złotem

Uprawnienia umieszczania postów