Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Wątek: E-30 czy zmiana systemu?

jungli
    Gość
    Ludu opamietajta sie,
    wiadomo czemu Princess Zuiko ma swietna szklarnie ale kazdy system ma, ceny sa porownywalne, po co to sobie glowe zawracac detalami?

mam kolege, ktory strzela fotki do katalogow i reklamy zawodowo Nikonem D70s z 35tka i 85tka 1.8, totalna budzetowka, tanio i dobrze. Po co ped za super jakoscia naroznikami, szumami itd. Okazuje sie, ze 6mpix i normalne szkla wystarczaja z nawiazka.

Mozna? - mozna.

pozdrawiam

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez serafin Zobacz posta
    tak na marginesie: czy szkiełko Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF) jest ciutke lepsze czy ta sama półka? różnica w cenie ok 250 zł. Chyba lepiej 17-50 i do krajobrazów/spacerzoom. Miał ktoś z nim do czynienia?
    To jest praktyczne to samo szkło. Niestety loterią jest wybór sprawnego egzemplarza, a przynajmniej był jeszcze rok temu.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    Ludu opamietajta sie,
    wiadomo czemu Princess Zuiko ma swietna szklarnie ale kazdy system ma, ceny sa porownywalne, po co to sobie glowe zawracac detalami?

mam kolege, ktory strzela fotki do katalogow i reklamy zawodowo Nikonem D70s z 35tka i 85tka 1.8, totalna budzetowka, tanio i dobrze. Po co ped za super jakoscia naroznikami, szumami itd. Okazuje sie, ze 6mpix i normalne szkla wystarczaja z nawiazka.

Mozna? - mozna.

pozdrawiam
    Owszem można. Ale gdy nie ma się wiedzy i doświadczenia szuka się takiego sprzętu, który ma parametry "poprawiające" niedociągnięcia w umiejętnościach fotografa amatora. Np. szukanie matrycy, która "pomieści" szczegóły ciemnej piwnicy i oświetlonego ostrym słońcem wejścia do niej.

Twój znajomy, choć nie widziałem jego produkcji, podejrzewam, ma spore doświadczenia w fotografowaniu akurat wspomnianego przez ciebie asortymentu. Ma doświadczenie skoro wie, że te 6 MP wystarczy do tego co wykonuje. Z pewnością potrafi także oświetlić scenę i naświetlić matrycę tak by wykonać dobre zdjęcia, skoro ktoś go zamawia do wykonania zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 1.11.09 o 19:15

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez serafin Zobacz posta
    tak na marginesie: czy szkiełko Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF) jest ciutke lepsze czy ta sama półka? różnica w cenie ok 250 zł. Chyba lepiej 17-50 i do krajobrazów/spacerzoom. Miał ktoś z nim do czynienia?

ps.

chociaż są też tacy którzy zalecają Nikon Nikkor AF-S DX VR 16-85 mm f/3.5-5.6G ED. Dzięki za pomoc.
    niestety, z tego co pisza optyczni aberacja jest dosyc znaczna na 17-50mm
    dystorsja takze

co do 16-85 to zastanawiam sie takze czy go nie kupic i stosowac jako uniwersalny spacer zoom

z tego co czytalem na kilku review stronach to jest to najlepszy z ciemnych zoomow nikona

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Odp: E-30 czy zmiana systemu?

Cytat Zamieszczone przez rojs1 Zobacz posta
    Jestem w posiadaniu E-520. Zdecydowałem sie na coś poważniejszego i mam dylemat. Czy zakupic E-30 czy zmienic system. Naczytałem się najróżniejszych opinii i sam już nie wiem jaka podjąć decyzję!
    Ja żeby nie mieć problemu kupiłem nowe E-520 i E-30, jestem bardzo zadowolony.Czasami uda mi się zrobić dobrą fotografię, dalej się uczę.Teraz zbieram na lepsze obiektywy (ZD 12-60mm, ZD 50-200mm)
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Centus
    Gość

Ajan ... ale odkopales stary watek ... mysle ze oni juz zmienili ...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Myślisz, że czekał trzy lata na odpowiedź?
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Uważam, że po dwóch latach i 4 miesiącach, mimo zmiany technologii jest to nadal bardzo dobry sprzęt i system [E-30 i E-520].
    C-5060 mam od roku 2004 i nie mam z nim żadnego problemu.[Akumulator BLM-1, 8 lat i jeszcze trzyma].
    Zgubiłem kabel AV-JACK, ale dostałem za darmo od wujka Olka.
    Wcześniej robiłem fota Olympus C-2020 Zoom.
    Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    Myślisz, że czekał trzy lata na odpowiedź?
    Ostatnio edytowane przez ajan ; 28.03.12 o 22:12
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Uważam, że po dwóch latach i 4 miesiącach, mimo zmiany technologii jest to nadal bardzo dobry sprzęt i system.
    Zalezy za jaka cene. Ja teraz za E-30 to moglbym dac... no powiedzmy... z 1500 PLN :P Choc nie wiem czy to juz nie za duzo.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Uważam, że po dwóch latach i 4 miesiącach, mimo zmiany technologii jest to nadal bardzo dobry sprzęt i system.
    Też tak uważam.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42