Strona 32 z 34 PierwszyPierwszy ... 223031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 339

Wątek: Wietnam - Fotorelacja Muminka

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Odp: Wietnam - Fotorelacja Muminka

Następna porcja świetnego reportażu. Czekam na kolejną.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Jak zawsze zaglądam i jak zawsze miło zaskoczony. Tak zdjęcia jak i reportaż kapitalny. Pokazują miejsca tak jakbym tam był.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Tak się wysilam od paru minut coby coś nowego i mądrego napisać... Aż mi się mózg spocił i nic...
    Rewelacja no Panie kolego
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Świerszcze rewelacja, smakowały jak smażona cebulka, do tego ten ostry sosik, pychotka.

Muminek, wybacz ale to zboczenie chyba......

---------- Post dodany o 12:26 ---------- Poprzedni post był o 12:05 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Te kury są zajefajne
    Kurom już ta fajnie nie jest, zwłaszcza tym przy rurze wydechowej.

---------- Post dodany o 12:41 ---------- Poprzedni post był o 12:26 ----------

A poważnie relacja świetna. Zazdroszczę plenerów i tematów.

Zdjęcia w większości świetne.... Poza może taką refleksją już nie o zdjęciach....
    Ludzie tam są mili, sympatyczni, uśmiechnięci ale dlaczego tak pogodni ludzie żyją w większości w taki totalnym bajzlu, bałaganie i prowizorce. I nie ma co mówić , ze bieda. Znam wiele biednych gospodarstw gdzie jest czysto i porządnie.
    No i ich wszystkożerna kuchnia... Wiadomo, że to nie wynika z dobrobytu tylko z biedy, gdzie trzeba było wszystko jeść , co tylko się rusza i jako tako smakuje.
    Stąd wynika pewnie ich przedmiotowy stosunek do zwierząt, który razi nas .
    Teraz to się nazywa kuchnia orientalna.. I wielu zachwyca się tym .. BRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!
    Ale to tak na marginesie bo jakoś usmiechy nie przekonują mnie do tych ludzi.

I jeszcze raz : relacja świetna, zdjęcia również i wiele ciekawych informacji...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar Aisha
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Muminek, moje zdanie już poznałeś, wrzucaj dalej Podobają mi się opisy do zdjęć, bez nich nie byłoby tak ciekawie.

Krakman - ale widziałeś te gospodarstwa w Europie? Nie wiem czy to kwestia kadru a może dlatego, że noszę okulary, ale na zdjęciach nie widzę bałaganu. Widzę prowizorkę, widzę obdrapane ściany, dziurawe ulice ale nie widzę walających się wszędzie śmieci czy graffiti. W Warszawie jest mały paradoks - bar prowadzony przez Wietnamczyków mimo PRLowskiego klimatu jest najczystszym barem jaki widziałam w stolicy. Może miałeś na myśli azjatycki chaos?

Nawiązując do niezrozumiałych rzeczy kieruję pytanie do Muminka - zawsze mnie zastanawiały długie paznokcie u mężczyzn, to oznaka ich statusu? Dowiadywałeś się u źródła?

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Tak jakbym tam byl swietne.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Aisha Zobacz posta
    Krakman - ale widziałeś te gospodarstwa w Europie? Nie wiem czy to kwestia kadru a może dlatego, że noszę okulary, ale na zdjęciach nie widzę bałaganu. Widzę prowizorkę, widzę obdrapane ściany, dziurawe ulice ale nie widzę walających się wszędzie śmieci czy graffiti. W Warszawie jest mały paradoks - bar prowadzony przez Wietnamczyków mimo PRLowskiego klimatu jest najczystszym barem jaki widziałam w stolicy. Może miałeś na myśli azjatycki chaos?
    Oglądnij dokładnie "plaże", foto z rybakami , zobaczysz . Muminek też na to zwracał uwagę w swoich tekstach.. musiałaś przeoczyć.
    A odrapane ściany, prowizorka, setki kabli na jednym słupie to też bajzel.
    U nas też są różni ludzie. też dziury w chodnikach i jezdniach, też odrapane ściany (wystarczy wpaść do Nowej Huty) Ale na taką skalę i w takiej ilośći...!?
    A to , że restauracje są czyste u nas to tylko chwalić ich , poza tym muszą się przystosować do naszej rzeczywistości.

No ale to nie wątek o zwyczajach azjatów..

Czekamy na dalszy ciąg fotoreportarzu.
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    A odrapane ściany, prowizorka, setki kabli na jednym słupie to też bajzel.
    U nas też są różni ludzie. też dziury w chodnikach i jezdniach, też odrapane ściany (wystarczy wpaść do Nowej Huty) Ale na taką skalę i w takiej ilośći...!?
    Widocznie mają ważniejsze sprawy na głowie niż wpuszczanie kabli w ściany, cekolowanie itp. W takich standardach żyją od zawsze, może nie mają potrzeby zmian?
    Nie porównywałabym naszych bajzli z ichnimi bo to zupełnie inna kultura

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Widocznie mają ważniejsze sprawy na głowie niż wpuszczanie kabli w ściany, cekolowanie itp. W takich standardach żyją od zawsze, może nie mają potrzeby zmian?
    Nie porównywałabym naszych bajzli z ichnimi bo to zupełnie inna kultura
    masz rację , inna kultura.
    I sorry za błąd w "reportażu" (wstyd za piątkę)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Tak się wysilam od paru minut coby coś nowego i mądrego napisać... Aż mi się mózg spocił i nic...
    No wlasnie mam od kilkunastu minut (podczas przegladania zdjec z tego watku) to samo co Lolita...

Świetna relacja. Konkretnie i treściwie i bez sciemy.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.