Strona 204 z 326 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.031 do 2.040 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Eddie - moje zdjecia

A dla mnie 28 naj. Tylko cz-b i jakos to symetrycznie poprostowac, wyrownac i git :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Nooo ... chyba fotograf
    Złośliwiec jeden...

28 - urokliwe miejsce.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Thomasso, jest prosto. Nie jest symetrycznie, ale jest prosto - sprawdzałem
    APZ, miejsce jest wybitne. Patrząc na te kamienice człowiek ma wrażenie, że przeniósł się w czasie. Potęgują to uczucie ogromne portrety byłych mieszkańców wywieszone na ścianach. Wcześniej też były wywieszone pomiędzy kamienicami nad ulicą. Przechodząc tamtędy czuję się jakby duchy na mnie patrzyły.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Thomasso, jest prosto. Nie jest symetrycznie, ale jest prosto - sprawdzałem
    Przyznam rację Thomasso
    Ustawiłeś pionowo lewy narożnik ściany ale już prawy kładzie się w lewo. Pewnie chodziło mu o prostowanie perspektywy.
    Sam zakątek, faktycznie aż się prosi o obfotografowanie, za chwilę, może zniknąć na zawsze.
    Na 27. fajna latarnia na tle muru, ale MZ za ciasno i za dużo przeszkadzajek w tle (daszek/balkon, kamera i siatka).
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

27 podoba mi się....i jedno mnie wpienia, jak można fajną fotkę cyknąć to zawsze jakiś kabel wisi,albo kamera jakaś
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Po przeciwległej stronie ulicy już trwają prace remontowe dwóch kamienic z tego ciągu. Z jednej strony dobrze, mają szansę wyglądać jak w dniach świetności. Z drugiej strony, mi osobiście bardziej podobało mi się to miejsce jako świadek nieprzyjemnej, ale jednak historii.

Kamerę zrobiłem celowo. Tak samo zresztą jak celowe jest pokazanie wszystkich trzech zdjęć, a nie tylko jednego.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 15.02.12 o 11:46

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Po przeciwległej stronie ulicy już trwają prace remontowe dwóch kamienic z tego ciągu. Z jednej strony dobrze, mają szansę wyglądać jak w dniach świetności. Z drugiej strony, mi osobiście bardziej podobało mi się to miejsce jako świadek nieprzyjemnej, ale jednak historii.

Kamerę zrobiłem celowo. Tak samo zresztą jak celowe jest pokazanie wszystkich trzech zdjęć, a nie tylko jednego.
    fany pomysł z tryptykiem, a jakby to w stylu "ORWO" zrobić?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

fany pomysł z tryptykiem, a jakby to w stylu "ORWO" zrobić?
    Nie jestem szczególnie optymistycznie nastawiony do takich eksperymentów. Te zdjęcia mają przedstawiać stan dzisiejszy a nie udawać przeszłość. Natomiast będę się starał zrobić to raz jeszcze, na spokojnie, gdy palce nie będą przymarzać do korpusu

No i na pewno powalczę z bardziej spójną obróbką. Może jeszcze na tych zdjęciach, a na pewno już na nowych.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 15.02.12 o 11:57

BernArt - Moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Nie jestem szczególnie optymistycznie nastawiony do takich eksperymentów. Te zdjęcia mają przedstawiać stan dzisiejszy a nie udawać przeszłość. Natomiast będę się starał zrobić to raz jeszcze, na spokojnie, gdy palce nie będą przymarzać do korpusu

No i na pewno powalczę z bardziej spójną obróbką. Może jeszcze na tych zdjęciach, a na pewno już na nowych.
    Nie mają "udawać". W filmach ORWO, dominowała silnie magneta, i tu doskonale by pasowała do cegły, która ciut w brąz "poleciała".
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Nie mają "udawać". W filmach ORWO, dominowała silnie magneta, i tu doskonale by pasowała do cegły, która ciut w brąz "poleciała".
    Gdyby dało się do 5D2 założyć ORWO, to by nie udawały, a tak...
    Nie, nie, te ściany są z czerwonej cegły, dużo brązu również. Magenta tam nie będzie pasować. Ale to tylko moje zdanie.

BernArt - Moje zdjęcia