A dla mnie 28 naj. Tylko cz-b i jakos to symetrycznie poprostowac, wyrownac i git :P
T.
A dla mnie 28 naj. Tylko cz-b i jakos to symetrycznie poprostowac, wyrownac i git :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Thomasso, jest prosto. Nie jest symetrycznie, ale jest prosto - sprawdzałem
APZ, miejsce jest wybitne. Patrząc na te kamienice człowiek ma wrażenie, że przeniósł się w czasie. Potęgują to uczucie ogromne portrety byłych mieszkańców wywieszone na ścianach. Wcześniej też były wywieszone pomiędzy kamienicami nad ulicą. Przechodząc tamtędy czuję się jakby duchy na mnie patrzyły.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Przyznam rację Thomasso
Ustawiłeś pionowo lewy narożnik ściany ale już prawy kładzie się w lewo. Pewnie chodziło mu o prostowanie perspektywy.
Sam zakątek, faktycznie aż się prosi o obfotografowanie, za chwilę, może zniknąć na zawsze.
Na 27. fajna latarnia na tle muru, ale MZ za ciasno i za dużo przeszkadzajek w tle (daszek/balkon, kamera i siatka).
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
27 podoba mi się....i jedno mnie wpienia, jak można fajną fotkę cyknąć to zawsze jakiś kabel wisi,albo kamera jakaś![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Po przeciwległej stronie ulicy już trwają prace remontowe dwóch kamienic z tego ciągu. Z jednej strony dobrze, mają szansę wyglądać jak w dniach świetności. Z drugiej strony, mi osobiście bardziej podobało mi się to miejsce jako świadek nieprzyjemnej, ale jednak historii.
Kamerę zrobiłem celowo. Tak samo zresztą jak celowe jest pokazanie wszystkich trzech zdjęć, a nie tylko jednego.
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 15.02.12 o 11:46
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nie jestem szczególnie optymistycznie nastawiony do takich eksperymentów. Te zdjęcia mają przedstawiać stan dzisiejszy a nie udawać przeszłość. Natomiast będę się starał zrobić to raz jeszcze, na spokojnie, gdy palce nie będą przymarzać do korpusu
No i na pewno powalczę z bardziej spójną obróbką. Może jeszcze na tych zdjęciach, a na pewno już na nowych.
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 15.02.12 o 11:57
BernArt - Moje zdjęcia
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
BernArt - Moje zdjęcia