Strona 254 z 326 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.531 do 2.540 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: Eddie - moje zdjecia

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    112 płaszczyzna ostrości przed twarzą, przynajmniej tak mi to wygląda na małym obrazku. I te stopy nieostre..
    111. głowa przechylona i głęboki cień nad prawym okiem, co dało efekt jakby go nie było (oka), nieciekawy układ fałdek na dolnej części sukienki
    110. nie ta go - za malo jednorodne rozmycie. I mam pytanie który kolor sukienki jest właściwy ten brązowy czy zielonkawy jak na 110.

Jeśli nie macie nic przeciwko temu, będę odpowiadał na komentarze. Od razu, żeby nie było, nie chodzi o bronienie swego a przedstawienie pewnych
    kwestii ze swojego punktu widzenia. Wad faktycznych jestem świadomy, kwestia gustu to inna rzecz, ogólnie cieszę się, że można podyskutować.

Najpierw APZ.

112 - Ostrość pominę, wspomnę tylko, że tutaj raczej było ok (dlatego to zdjęcie wybrałem ). Natomiast stopy, mi nie wadziłoby, że nie ostre, gdyby nie co innego
    111 - jest taki efekt z tym okiem, jeśli się dokładnie przyjrzeć. Co do fałdek, nieuprasowane cholerstwo było, ale o tym później.
    110 - co GO i rozmycia, osobiście takie pierdolniki lubię. Gdyby była większa GO wcale nie było by lepiej. Moim zdaniem jest to kwestia gustu, ale to tylko moje zdanie.

---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    112 tak bym widzial.Załącznik 102445Glownie kadr w kwadrat,ale troche tam, tez sie zmienilo.Lepiej walczyc jako srodkiem wyrazu uzywajac tonacji niz zafarbem(to takie moje zdanie)W innych tez bym w tym kierunku podlubal,ale kadr juz bym zostawil jak jest.
    Mirku, mam takie ujęcia jak w Twojej propozycji, właśnie ze względu na nogi. Tutaj jednak muszę się przyznać, najpierw obrobiłem to, które tutaj pokazałem i później nie chciało mi się już dłubać w niemal identycznym, tylko ciaśniejszym. Na ciaśniejszych też posypała się ostrość, z tego co pamiętam. Jeśli chodzi o zafarb i kolorystykę, posiadam zdjęcie w wersji "poprawnej", ale dla mnie to była zabawa i chciałem z tego skorzystać. Rzadko kiedy mam możliwość zrobienia czegoś po prostu dla zabawy, bez oglądania się na poprawność jakąkolwiek, więc tutaj wykorzystałem okazję.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Mnie się podoba po całości, ot tak po prostu, bez wnikania z lupą w doprasowanie i płaszczyzny

Mirek: dla mnie za niemieckie
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Ja tam się nie znam na tego typu fotkach to się wypowiem Zauważyłem że poza/kadr na ostatnim strasznie optycznie skracają nogi...
    Słusznie zauważyłeś, ale uznałem, że z dwojga złego lepiej w tę stronę. Jak pisałem wcześniej, mam ujęcia ciaśniejsze, pomijające nogi, ale tamtych już nie obrabiałem, bo po prostu nie lubię obrabiać dwóch czy trzech niemal identycznych zdjęć.

A tak poza tym, bardzo się cieszę, że poświęciliście czas na obejrzenie tych zdjęć i pozostawienie swoich uwag. Dla mnie ta "sesja" była czystą zabawą, dla pozostałych dwóch uczestniczek też. Takie coś na luzie i bez spinania się, chociaż totalnie pogniecionej sukienki szkoda (ja i tak jeszcze ją w PSie prasowałem). Uwagi jednak zawsze są cenne.

Romku, miło mi!
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 17.10.13 o 22:56

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta

Jeśli chodzi o zafarb i kolorystykę, posiadam zdjęcie w wersji "poprawnej", ale dla mnie to była zabawa i chciałem z tego skorzystać. Rzadko kiedy mam możliwość zrobienia czegoś po prostu dla zabawy, bez oglądania się na poprawność jakąkolwiek, więc tutaj wykorzystałem okazję.
    A ty myslisz,ze ja to nie dla zabawy???.Nawet forme "liry" poprawilem co by powiekszyc co niektore sprawy optycznie i pare godzin "fitnesu" dodalem.Ale Tego nie widzisz,nie widzisz....

PS:Romek,czemu za niemieckie???

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

PS:Romek,czemu za niemieckie???
    Gładkie, ostre, kolorowe. W Twoich porretach mi to pasuje, ale one mają zupełnie inny klimat. Tutaj IMHO klimacik jest zupełnie inny, taki lekki, miękki, wesoły.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

A ty myslisz,ze ja to nie dla zabawy???.Nawet forme "liry" poprawilem co by powiekszyc co niektore sprawy optycznie i pare godzin "fitnesu" dodalem.Ale Tego nie widzisz,nie widzisz....
    Mówią, że każdego bawi co innego, ale grunt, że wspólna zabawa cieszy
    Rzeczywiście, zwróciłem uwagę tylko na kolor, ale po Twojej odpowiedzi odrobiłem pracę domową i doceniam zasługi dla nieinwazyjnej chirurgii plastycznej

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

112 tak bym widzial.Załącznik 102445Glownie kadr w kwadrat,ale troche tam, tez sie zmienilo.Lepiej walczyc jako srodkiem wyrazu uzywajac tonacji niz zafarbem(to takie moje zdanie)W innych tez bym w tym kierunku podlubal,ale kadr juz bym zostawil jak jest.
    Ty to zawsze "zrobisz" tak jak lubię
    Pozdrawiam.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Z okazji piątku, na wesoło

113.

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Z okazji piątku, na wesoło

113.
    Chętnie
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Zdjęcie wykonane E-300+SMC Takumar 55/1,8, przeleżało w szufladzie ponad 6 lat.

114.

Ostatnio edytowane przez Eddie ; 31.10.13 o 11:39

BernArt - Moje zdjęcia