Strona 104 z 326 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.031 do 1.040 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    skrót myślowy ;p

Brak subtelności światełka - jakoś tak niemiło ;p hmm pewnie zasługa parasolek zamiast softboxa :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    też mam parasolki i chyba je wywale, wczoraj troszkę fociłem i wysżło podobie, czyli sterylnie biało jak u chirurga...
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To zdjęcie na poprzedniej stronie jest idealnie wyważone

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    pierwsze extra...
    drugie fajne ale tło pojechane..u mnie na obu monitorach (różnie skalibrowanych) ma jakieś nieregularne plamy

rocco
    Gość
    Potwierdzam, u mnie też są plamy w tle.
    Pierwsze bardziej mi się podoba chociaż oba wolałbym bardziej miękko oświetlone, zwłasza to pierwsze, klimat tej fotki aż prosi się o miękkie światełko
    Druga zimniejsza, bardziej jakby drapieżna w wyrazie, ostrzejsze światło mi pasuje (chociaż moze ciut mniej) ale tło mi nie pasuje wcale.

PS
    Portretów nie robię więc nie chcę się wymądrzać.
    Takie tam spostrzeżenia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Co do tła na drugim zdjęciu to i ja co nieco tam widzę. I wiem też skąd się to wzięło. Wygląda na to, że trzeba zmienić sposób mocowania tła

Odnośnie światła z tych lampek z parasolkami, one strasznie mocno walą i faktycznie niezbyt fajny jest z nich efekt, dlatego używam ich raczej tylko do tła.
    Do oświetlenia postaci używam lampy z "miską", ale nad nią też jeszcze muszę popracować.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a jakie masz te lampki do parasolek?
    W ogóle pochwal się czym świecisz bo ja powoli się wdrażam w tematykę
    Póki co świecę w namiocie więc mam 2 x 68Ws...do namiotu wystarczy, do portreciku z bliska świeconego też...jak ktoś lubi palnik prosto w gały
    Tą miskę kupiłeś gotową czy robiłeś manufakturę?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lessie, sprawa wyglada tak:

Z parasolkami mam dwie sztuki takich pierdkow: http://www.funsports.pl/product_info...products_id=97
    Z 'miska' jest Sun-Box, tez jakis Chinczyk pewnie. Plus taki, ze calkiem ladnie swieci i ma regulowana sile blysku.
    Tylko nie rozgryzlem jeszcze wszystkich guziczkow

Calosc pozyczylem od kumpla, ktory z tego nie korzysta i jeszcze dlugo korzystal nie bedzie.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Eddie powiedział: "Co do tła na drugim zdjęciu to i ja co nieco tam widzę. I wiem też skąd się to wzięło..."

Pomijając w/w mankamenty tła, owa czysta biel (nawet przepalona) - dla mnie osobiście, jest świetnym tłem dla modelki - na tych zdjęciach. Pozdrawiam
    Fotografia to list - czeka na serdeczne przyjęcie i odczytanie

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nikto
    Eddie powiedział: "Co do tła na drugim zdjęciu to i ja co nieco tam widzę. I wiem też skąd się to wzięło..."

Pomijając w/w mankamenty tła, owa czysta biel (nawet przepalona) - dla mnie osobiście, jest świetnym tłem dla modelki - na tych zdjęciach. Pozdrawiam
    Tak, jesli jest to czysta biel, rowniez lubie i mi pasuje.

Na drugim zdjeciu mi osobiscie tlo mniej pasuje, poniewaz jest to oswietlone (pewnie nieumiejetnie, ale to szczegol) tlo "fotograficzne" i cos tam zza niego przeswituje.

BernArt - Moje zdjęcia