Zapytanie wysłane. Thomasso, tamto jest naprawdę zbyt łatwe, praktycznie nie było przy nim roboty![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Długa seria komentarzy - dyskusja nie o zdjęciach. Mniejsza o to.
Chciałem powiedzieć, że podoba mi się to, iż fatman pokazał nietuzinkowe ślubniaki (nie mówimy o artyzmie, bo to jest zbyt labilny temat, chociaż moim zdaniem fotki fatmana mocno się wdzierają w strefę atrakcji estetycznych oraz dotykają pewnych sensów) oraz co najważniejsze dołączył swoje reminiscencje o warsztacie, technice, etc., podzielił się doświadczeniami na temat robienia zdjęć pomijając liczne aspekty czysto egzystencjalne fotografa ślubnego, chociaż te też są ciekawe.
Pisał tylko o robocie fotografa. I to jest najcenniejsze. Takie podejście jest rzadkością na forach.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, chyba nie ten wątek, ale cieszę się, że do mnie zajrzałeś![]()
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
pozwole sobie wtracic swoje 3 grosze (Poznaniak wiec tylko 3 grosze)
koteczek na fotkach 18,19,20 bardzo sympatyczny , szkoda ze na 19 (chyba) oczko mu sie rozmylo (po za GO) ale juz na fotce 2. jest super
natomiast fotki od 21 do 24 poprostu miodzio
21 - kapitalny pomysl na zdjecie , modelka szczupla wiec poprzecznie deski jej nie pogrubily, podobaja mi sie takie ukosne ujecia , musze sie ich naumiec
![]()
22- rewelacyjne swiatlo , jakos tak wszystko pasuje , nawet kolor rozmytego tla pasuje do koloru oczu i wlosow , chyba najfajniejsze z tej serii
23- fajne , takie marzycielskie , pasuja do tego te delikatne kolory
24- super , podoba mi sie glebia w tym zdjeciu i podzial na plany (o ile dobrze to okreslam) , bardzo ciekawe zdjecie , zastanawia mnie ten dzwig , z jednej strony trozke domyka zdjecie i robi jako ramka a z drugiej stony nie do konca mnie przekonuje
fajnie sie oglada Twoje fotki , podoba mi sie taka lekkosc Twoich zdjec i kolory
Dzięki, Centus, za kilka słów komentarza.
W ostatnim zdjęciu pomysł był bardzo prosty. Dziewczyny chciały, żeby odrobinę zapachniało PRLem, budową, żeby było tak swojsko warszawsko, dlatego też PKiN w tle. No i ten dźwig wpasował nam się idealnie w ten zamysł![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Ja tam nigdy dziewczyn nie oceniam (na zdjęciach) - zauważyliście
Ale 22 mi się podoba i te dwie sikorki na 24![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
BernArt - Moje zdjęcia