Strona 98 z 326 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Eddie, weź uchyl rąbka tajemnicy, jak się robi tak dobre zdjęcia na cmentarzu. Czy tam jest tak mało osób, czy raczej nie trzeba zwracać na innych uwagę? Pytam, bo tak się zastanawiam, że ciężko by mi było robić zdjęcia, kiedy ktoś inny przychodzi ze zniczem niedaleko.
    Od czego by tu zacząć...
    Powązki do duży cmentarz. Jest do przejścia w czasie nie przesadnie wydłużonym, ale jest duży. Przede wszystkim jednak, jest bardzo stary i piękny.
    Tłumów tam nie ma. Owszem, są ludzie, odwiedzają, spacerują... można spotkać też wycieczkę lub dwie.
    W ostatni weekend było też sporo fotografujących.

Jeśli o mnie chodzi, ja nie przejmuję się ludźmi. Czasami patrzą dziwnie, ale bez większego zainteresowania. Gdy złapie się już atmosferę miejsca i człowiek da się jej ponieść, wtedy nie ma znaczenia czy trzeba wskoczyć na jakiś wyżej położony grób, żeby właśnie to jedno ujęcie załapać; czy też trzeba trochę wybrudzić spodnie w trawie.
    Tak jest ze mną. Oczywiście, staram się zachować pewien umiar i szacunek dla miejsca, czasami jednak trzeba wykonać jedną czy dwie akrobacje, żeby ciekawe zdjęcie zrobić.

Przede wszystkim trzeba dać się ponieść tej atmosferze. Potem już idzie z górki
    Eddie-zdjęcia bardzo ładne , tylko ja uważam ,że na cmentarzu trzeba się przejmować ludźmi ,duża większość przychodzi tam do swoich bliskich i trzeba to uszanować.Skakanie po grobach to też chyba nie bardzo .Może czasami trzeba zrezygnować z tego jednego wspaniałego ujęcia.
    Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez leodan
    Eddie-zdjęcia bardzo ładne , tylko ja uważam ,że na cmentarzu trzeba się przejmować ludźmi ,duża większość przychodzi tam do swoich bliskich i trzeba to uszanować.Skakanie po grobach to też chyba nie bardzo .Może czasami trzeba zrezygnować z tego jednego wspaniałego ujęcia.
    Pozdrawiam.
    Pisząc o nie przejmowaniu się ludźmi miałem na myśli przejmowanie się=stresowanie ich obecnością. Na zasadzie, widzę, że ktoś patrzy jak robię zdjęcia i już jestem zestresowany, ręka drży, zdjęcia nie zrobię.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Cytat Zamieszczone przez leodan
    Pozdrawiam.
    Pisząc o nie przejmowaniu się ludźmi miałem na myśli przejmowanie się=stresowanie ich obecnością. Na zasadzie, widzę, że ktoś patrzy jak robię zdjęcia i już jestem zestresowany, ręka drży, zdjęcia nie zrobię.
    Ja w poprzedniej pracy robilem ewidencję grobów na stronie internetowej z cmentarzy w promieniu 50 km od koszalina. To byla jazda po cmentarzach, bieganie po kwaterach z listą zmarłych i każdemu (jak w reklamie plusa) pstry pstry pstry ... .

Co do przejmowania ludźmi: szanuję uczucia ludzi do rozkładających się zwłok ich bliskich nakrytych zazwyczaj kamiennymi płytami, ale z mojego (dużego) doświadczenia z focenia na cmentarzach wynika, że ludzie na cmentarzach reagują na fotografowanie dużo spokojniej niż np. na mieście gdzie rzeczywiście można spotkać się z agresją werbalną.

EDIT:
    twoje foty z cmentarza: rewelka !

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Wlasnie, chcialem napisac o tym przy okazji swojej poprzedniej wypowiedzi...
    Kiedys widzialem na Powazkach wlasnie takiego goscia, ktory chyba ewidencje robil. Chodzil od grobu do grobu, przyklejal jakas karteczke i pstryk, potem szedl dalej. Ten to sie dopiero po grobach naskakal! A musial przeciez. I tutaj nikt by mu nic zlego nie powiedzial, bo przeciez wykonuje swoja prace. Prawda? Tymczasem jednak nie roznilo sie jego skakanie od mojego dokladnie niczym. Obydwaj robilismy to samo, tylko wynagrodzenie inne

Jesli o reakcje ludzi chodzi, to prawda. Czasami nawet jak stalem na jakiejs plycie z metr nad ziemia i ktos przechodzil obok, zazwyczaj bylo tylko spojrzenie typu "co on robi?" i szedl sobie czlowiek dalej.
    Czasami jednak spotykalem sie z bardzo fajnymi reakcjami. Ludzie czasami pytaja "Co Pan robi?", "A po co?", "A zna Pan historie?", "A tutaj i tutaj sa bardzo ciekawe groby i pomniki jeszcze z XIX wieku".
    Zazwyczaj jednak jest pusto i spokojnie. Ze tak powiem, zywej duszy czlowiek czasem nie spotka

Rodia, dzieki za dobre slowo!!! ))

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki za wyjaśnienie.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Asia

Z ostatniego weekendu. Trochę zmęczeni całodziennym foceniem zrobiliśmy sobie kilka strzałów na dobranoc

Moja ukochona i gwiazda, Asia
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	asia_757.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	176,2 KB
ID:	2631  

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    konkretny kadr

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Widzac ten watek wiedziałem że będzie na co popatrzeć

Ach te oczy mozna się w nich utopić

Czy bedzie więcej z tej serii?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73
    Widzac ten watek wiedziałem że będzie na co popatrzeć

Ach te oczy mozna się w nich utopić

Czy bedzie więcej z tej serii?
    Z tej raczej nie. Bylismy juz mocno zmeczeni i raczej tak rekreacyjnie pstrykalismy. Natomiast planuje podejsc do tematu raz jeszcze, gdy bedziemy na chodzie i wypoczeci

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Z tej raczej nie. Bylismy juz mocno zmeczeni i raczej tak rekreacyjnie pstrykalismy. Natomiast planuje podejsc do tematu raz jeszcze, gdy bedziemy na chodzie i wypoczeci
    Albo bardzo dobrze obrobiłeś to zdjęcie... albo Asia nie była taka zmęczona