To może być trochę trudne, więc do googli : Metoda Barrisa
Stare i zapomniane.
To może być trochę trudne, więc do googli : Metoda Barrisa
Stare i zapomniane.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A bo ja to w ogóle opóźniony jestem![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Powiem szczerze Dziękuję za pkt ale nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i po co to potrzebne (bądź też nie). To forum jest dla mnie jak księga czarnej magii. Piszę szczerze zawsze nie wszystkim to się może podobać ale cieszy mnie to że ktoś to docenia
Pozdr.
To musiałem wygooglowac. Saboor - skad to bierzesz???
Cytuje za stronka znaleziona w sieci:
"Barrisa metoda — ogłoszona w 1932 roku przez Barrisa metoda fotografii barwnej, dziś nie stosowana. W specjalnym aparacie fotograficznym otrzymywano trzy wyciągi barwne. Kopie wykonywano z garbowanym reliefem i za ich pomocą przenoszono trzy komponenty barwników na papier zawierający substancje potrzebne do syntezy barwnika."
Jakos mi sie ta metoda kojarzy z kamerami cyfrowymi wyposazonymi w trzy matryce CCD - moze to jednak nie jest zapomniane tak do konca?
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
To ja jakos tak latwiej, zeby sie inni pobawili. Saboor, mam nadzieje, ze znowu Ci nie podegram
Tilt Shift
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
tilt shift rodzaje obiektywów niestety do olka tylko om odpowiadają za ( wyostrzenie ) rozmycie obrazu. przepraszam że sie wytkam w waszą zabawę
Pozdr