C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
no to rozumiem, ze Jokw nie kwapi sie z odpowiedzia. Byl blisko ale malo precyzyjnie. Ktos inny chetny na okreslenie tilt shift?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
To taki latający wewte i wewte, coby nam chałupka prosto wyszła.
Zgadłem ?
Ale nastepnego pytania nie zadam !![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
generalnie to tak: technika "tilt shift" ma pozwolić fotografowi na wyjątkową kontrolę nad głębią ostrości. Dzięki temu ostry pozostaje tylko mały fragment zdjęcia, a cała reszta jest zupełnie rozmyta. Wiele zdjęć z efektem Tilt-Shift wykonywanych jest z wysokiej perspektywy. Powoduje to, że odbiorca fotografii uważa, że dystans jest dużo mniejszy i postrzega sfotografowane obiekty jako miniaturowe.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Oboje zgadliscie.W te chalupki proste na fotkach to sie Linhof bawi i przesuwa obiektyw przed materialem swiatloczulym rownolegle.
Natomiast te zabawki z obiektywem przesuwanym pod roznym katem przed materialem swiatloczulym to wlasnie ta zabawa w robienie miniaturek,makiet w obrazow naturalnych z mala GO.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez Gryphoon ; 31.12.11 o 12:17