Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ide w styczniu na pierwszego kotleta z G1 i EPL1, tylko musze se 2 szkla zalatwic 45 1.8 i 28 2.5, do tego lampa na wszelki i gitarka.
Nikt nie zwraca uwagi na to czym sie robi, w szczegolnosci nie mlodzi, ktorzy sa w innym swiecie....
Po ostatnim kotlecie popelnionym 5dkm2 z 2lkami tydzien mnie krepel bolal, wreszcie dosc.....
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Żeby nie było śmiesznie... one są możliwe, ale z ręki i trochę szerszym obiektywem niż 8 mm, w dodatku trzeba się spieszyć. Ewentualnie czymś takim http://www.ryubin.com/panolab/panofl...01.html#screen lub takim http://www.ryubin.com/panolab/panofl...a_video01.html i to w trybie wideo. Swoją drogą przewiduje, że to będzie hit następnych sezonów. Wideopanorama 360 z nad welonu panny młodej.
Wez ty mnie nie strasz...
A wyobrazasz sobie takie 360 stopni video z pogrzebu? Fiu, fiu !
Kamerka zainstalowana na trumnie...
"Tylko z nami poczujesz sie jak nieboszczyk !!!"
Ech.... chyba sie starzeje....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Tak dyskwalifikacja. Już Ci tłumaczę. Mówimy o aparacie nie o obiektywie. PEN nie ma gwintu statywowego w osi obiektywu. Jest to niezbędne do tworzenia panoram sferycznych. Można by wyrzeźbić jakiś element przesuwający aparat na ramieniu głowicy, ale to trochę tak jak instalacja silnika od Mercedesa do Trabanta. Myślę że trochę rozjaśniłem?
No to życzę powodzenia (bez śladu ironii). Tak jak pisałem wcześniej. Mam nadzieję że będzie to powszechne. Narazie nie chcę eksperymentować, ale będę śledził to co dzieje się w fotografii ślubnej z bezlusterkowcami.
Jeszcze do Ciebie słowo k@czy. Czy myślisz że fotograf zajmujący się fotografią ślubną, nie może również czerpać przyjemności z fotografii panoramicznej, latawcowej czy jakiejkolwiek innej?
Ostatnio edytowane przez shary ; 13.12.11 o 09:37
Żeby było idealnie, gwint musiałby być na obiektywie, i to w odpowiednim miejscu, a w korpusie aparatu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Właśnie przymierzam się do zrobienia z PENa aparatu do panoram sferycznych. Brakuje mi tylko Fisha (aby się nie męczyć) i ten aparacik wybrałem świadomie z myślą również o takich fotkach. To co piszecie na temat gwintu statywowego nie do końca jest prawdą. Dobrze jeśli aparat posiada go w osi obiektywu ale nie jest konieczne. Posiadam dwie głowice do takich panoram : samoróbka i Nodal Ninja 3 mk2 i przy pomocy obu jestem w stanie wykonać efekt finalny w postaci gotowej panoramy sferycznej bez modyfikacji tych głowic PENem z rybim okiem. Więcej napiszę później. Linka do panoram z wesela (nie moich) też znajdę i podam.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 13.12.11 o 10:29
Lubię sobie popstrykać.
Tak, myliłem się co do zrozumienia sensu poprzedniej wypowiedzi. Nie zwróciłem uwagi na pozycje gwintu.
Jednak będę się bronił tym, że... nie widzę w tym wielkiego problemu, zwłaszcza dla hobbysty/eksperymentatora. Ten problem nie niszczy marzeń, ale skłania do kreatywności. Swoją droga jestem ciekaw jak rozwiązał ten problem Dobas, producent głowic i entuzjasta PEN-a w jednym. Musiał trafić na to i być może ma jakąś przystawkę lub inne rozwiązanie w ofercie.
Ja myślę, że to kwestia przełamania stereotypu profesjonalisty rozpoznawanego po wielkości narzędzia pracy. Nie przypomnę sobie teraz adresu strony, ale przypominam sobie pewnego angielskiego fotografa, który operował kilkoma dalmierzami z przypiętymi stałkami i było to już parę lat temu. Może ktoś skojarzy i znajdzie to w internecie.
Mam nadzieję, że twórca nie będzie miał mi za złe, że zamieszczam tu link do jego reportażu ślubnego http://vision360.pl/spacery/Monika_K...ika_Karol.html. PENem taki reportaż jest trudny albo prawie niemożliwy do wykonania ale warto to zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 13.12.11 o 11:59
Lubię sobie popstrykać.