Panorama fajna tylko u mnie niebo jakoś dziwnie wygląda. Nad budynkiem, po środku zdjęcia wygląda jak ściana malowana wałkiem![]()
![]()
Panorama fajna tylko u mnie niebo jakoś dziwnie wygląda. Nad budynkiem, po środku zdjęcia wygląda jak ściana malowana wałkiem![]()
![]()
Panoramka z dzisiejszego przedpołudnia - okolica wejścia na plażę z Rąbki - miejsce wejścia do Słowińskiego Parku Narodowego od strony Łeby.<br>
323.
Zapraszam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 10.09.11 o 23:47
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
323 - świetne![]()
W pełnej rozdzielczości, na 323, widać na linii horyzontu, cztery wyraźne łączenia.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
317b jest super, podoba mi się też 321 i 322. Ostatnia panoramka to 360 stopni chyba, no szkoda tych łączeń na morzu byłoby super.
Wcale nie jest łatwo zrobić taką panoramę jak 323. Główny problem polega na tym, że chmury się przesuwają! Może pomóc wykorzystanie Celeste w Huginie (ten algorytm eliminuje punkty kontrolne w chmurach) albo ręczne ich wywalenie. Ponadto warto zadbać o wypoziomowanie horyzontu (a nawet trzeba by ładnie się panorama zawinęła).
PS. Sporo się narobiłem, by panoramy z Łeby miały niepocięte sznurki latawców!
T34 też miał widoczne spawy a wojnę wygrał.
Przyjemna ta panorama. Kojarzy mi się z Krzywymi w PS![]()
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...