314 i 315 bardzo ladne kadry, ale nadal brakuje mi: Wiecej czadu!
Bardziej soczyste kolory mialam na mysli![]()
314 i 315 bardzo ladne kadry, ale nadal brakuje mi: Wiecej czadu!
Bardziej soczyste kolory mialam na mysli![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
O ile dobrze pamietam to tylko jednego obiecalam
Slowo wiesniaka![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Serdeczne dzięki za wizyty irady i opinie. Chwilę się zaopuściłem w wątku, a tutaj ruch jak w ulu. Chyba wreszcie pokonałem AutoStitcha fajny programik - z jednorzędowej panoramy z 20 jpg dostałem plik wielkości 61.1 Kb o rozmiarze 1470 x 327 pikseli z rozdzielczością 96 dpi z głębokością bity. Szybciutko miło i przyjemnie, na stronie swojej reklamują też wersję do telefonów komórkowych - myk którego nie mogłem pokonać był następujący - program nie identyfikował zdjęć gdy były one w innym folderze i na innym dysku Po przekopiowaniu katalogu ze zdjęciami do katalogu z programem śmignął aż miło.
Wynik pracy AutoSticha lekko powiększony - drugi troszkę podkolorowany. Masakrer - czy te ostatnie zdjęcia można jeszcze nasycić????
317.
317a
i surowy z programu. Nie podoba mi się to jak się zachowują te obrazki na stronie, w komputerze wyglądają akceptowanie.
Zapraszam AP.
PS. Ściągnąłem Mikrosoft ICE - ciekawy efekt zajęło mu niecałe 2 minuty i eksportuje w postaci warstw do szopa. Nie wiem czy koryguje różnice między zdjęciami wielkość wynikowa 18528 x 4578 88,4 Megapikseli. Jest się czym bawić dalej. Dalsza praca i wyniki dziś późnym wieczorem.
Ostatnio edytowane przez apz ; 1.09.11 o 07:10
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
317b.
Program windowsowego giganta zapisuje plik wynikowy jako warstwy - fotografie składowe i plik zespolony z wyrównywaniem ekspozycji także jako plik photoshopa. Spodobał mi się taki duży plik do dalszej obróbki.
Pierwszy raz spróbowałem nie dociągać ekspozycją po prawej , a zrobić to tylko kontrastem i raczej ujmować niż dodawać światła w szasie przcy nad tym plikiem. Czy tak jest lepiej?
A to mój plik końcowy. Warto kliknąć w miniaturkę - plik z niej jest większy.
Dziś wieczorem wyjeżdzam do Łeby - kolejne zdjęcia będą z drogi i znad morza.
AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 2.09.11 o 02:54
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Milego pobytu w Lebie zycze i jak nakwiecej udanych fot.
W ostatniej panoramce absolutnie nie pasuja mi kolory....Sprawdzilam i mozna z tego wyciagnac zdecydowanie wiecej, ale ja juz chyba za bardzo upierdliwa jestem z tymi kolorami![]()
Cześć Masakrer. Mnie te kolory tez się podobają - jak wrócę wystawię plik psd na serwer i chętnie zapisze się na korepetycje,
Dojechałem dziś do Łeby, pogoda fajna, słonecznie , z wiatrem lekki , nawet zbyt lekki.Za chwilę dorzucę coś z drogi.
Pozdrawiam AP.
@Apz
W AutoStitchu nie trzeba kopiować katalogu ze zdjęciami do folderu programuZaznaczasz grupę plików do łączenia i zaczyna pracę. W opcjach możesz sobie ustawić wielkość panoramy podając wymiar lub procentową wielkość obrazka, a także stopień kompresji przy zapisie jpg (domyślnie 75)
![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Apz, a probowales panoramy kleic Huginem?
http://hugin.sourceforge.net/
Ja osobiscie uzywam tego progsa u jestem b. zadowolony z efektow.
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.