Mysle, ze mozna bylo sie tego bac jeszcze rok temu, ale juz nie dzis.
Mysle, ze mozna bylo sie tego bac jeszcze rok temu, ale juz nie dzis.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Canon jest zbyt dużym graczem, by go nie doceniać. Zrobi system który sprawniej niż Oly z ZD będzie współpracował pod względem AF ze swoimi eLkami i cała resztą swojej szklarni, lepsze matryce i może być pozamiatane.
Canon sam sobie chyba robi matryce, gdzie np. Oly może liczyć na łaskę innych. Wystarczy że da do swojego mikrosystemu matrycę potrafiącą robić video fullHD z bezstratnym zoomem cyfrowym z 18MP (albo lepiej, bo możliwości ma). Panas nadal nie ogarnia tego, że można po prostu wycinać kadr matrycy do wideo. W końcu na potrzeby fullHD jest potzrebne zaledwie 2MP. Czyli dla 18MP matrycy masz bezstratny zoom cyfrowy 9x... podpinasz obiektyw 50mm 1,2L i masz jednocześnie mega jasny teleobiektyw 50-450mm do filmowania przyrody, czy Berlusconiego
a kto ma ochotę na jasne cokolwiek powyżej 45mm jasnego - to co ma do wyboru?
Kilogramowe klocki 50-200mm SWD za 4000zł 150mm f/2.0 za 9000zł?
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 6.07.11 o 12:56
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Bezlustrowiec i duze i ciezkie L'ki?? Powodzenia
Canon JUZ DZIS w lustrach entry level nie daje lepszego obrazka niz u43. Wiec uwazasz, ze ich bezlustrowiec cos tu poprawi? Moze, pozyjemy, zobaczymy, moze Sony i Fuji go przydusi
Jak dla mnie - na dzien dzisiejszy - dla amatora - nie ma najmniejszegoi sensu kupowac lustra APS-C, przy tym co ma w u43.
Nie sadze tez, ze Canon wypusci bezlustrowca z lepsza optyka, niz to co oferuje dzis z APS-C.
Nie mowimy tu o FF i L'kach jako o targecie. Jak Canon wypusci FF bez lustra - wtedy porozmawiamy.
* * *
A nawet - swojego czasu mialem m.in. 5D II z 16-35mm, potem GH1 z 7-14mm.
No more "L". No more "C".
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Pozamiatać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej
Trzymam kciuki za Canona - konkurencja dobra rzecz, skorzystają wszyscy. ELki i dziś jest do czego podpinać, co za różnica czy jest tam lustro czy nie? W żadnym razie takie duże klamoty nie są konkurencją dla tego czym dziś bezlusterkowce. Co do filmowania Panas ma chyba niezłe karty w rękawie. Nie sądzę, żeby komukolwiek opłaciło się "pozamiatać" na runku sprzętu foto - w dłuższej perspektywie lepiej chyba powoli konsumować swój kawałek tortu. O Sony też mówiono, że pozamiata...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dziękuję. Właśnie używam ZD cięższego od wspomnianej eLki i sobie chwilę to rozwiązanie,
powiem więcej - czekam na niusa, że ZD 50-200mm lub S 70-200mm śmiga ładnie pod E-p3/e-pl3,
bo jakoś nie bawi mnie lekki plastikowy ciemnozoom 75-300mm w ich nie mal cenie.
Nie wiem, nie podniecają mnie testy ISO itp. Nie zrozumiałeś mnie.
Canon ma większy potencjał szkieł EF z AF do zaadoptowania niż Oly już teraz.
Jeśli będzie wsteczna zgodność i lepsza od Olka w przypadku ZD,
to każdy będzie miał możliwość pozostania przy szklarni od jakiegoś xxD, lub posiadania i lustra i EVILa
i posiadania mikro-APS-C z jasnymi małymi stałkami jak 30mm 2.0 Samsunga, a może nie tylko razem
Zgadzam się. Zwłaszcza z podejściem "na dzień dzisiejszy"![]()
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 6.07.11 o 13:39
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Dla tego przeciętnego, który nie wie czego chce i kupuje body z kitem, najważniejsze będzie to, co mu konsultant w sklepie sprzeda.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb