Jeżeli ktoś narzeka na wielkość matrycy w 4/3 to teraz ma dopiero używanie![]()
Jeżeli ktoś narzeka na wielkość matrycy w 4/3 to teraz ma dopiero używanie![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
A mnie urzeka proces myślowy decydentów pentaxa. Albo ja "gupek" jestem.
Dobra,
Trzeba dostrzec plusy tej konstrukcji
+Zajefajna lampa :P
+Nikt nie może już powiedzieć, że EVILE nie mieszczą się w kieszeni![]()
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang
Nie rozumiem podejścia inżynierów Pentaxa. Chcieli zaistnieć, czy zarobić? Jeśli zaistnieć to OK - będą o nich przeróżne periodyki pisać. Jeśli zarobić (a o to chyba głównie producentom chodzi) to obawiam się o skutki... Nie widzę sensu istnienia linii sprzętu o takich założeniach konstrukcyjnych.
Ostatnio edytowane przez Hegemon ; 23.06.11 o 21:10
On będzie w zależności od przypiętego obiektywu zaawansowanym kompaktem lub zabawką. Producent zaopatrzył go w pięć obiektywów - trzy do normalnej fotografii (jasna stałka, standardowy zoom i fish) i dwa do zabawy.
cyt. za optyczne:
"Obiektywy o odpowiednikach ogniskowych 35 i 100 mm. Zostały zaprojektowane tak, aby celowo generować wszelkiego rodzaju wady optyczne, co ma pozwalać uzyskiwać zdjęcia przypominające te z zabawkowych aparatów. Ich ceny ustalono na poziomie 79.95 USD"
Na bagnecie mają odpowiednie napisy: Toy Lens Wide i Toy Lens Telephoto (obiektyw zabawka szerokokątny i obiektyw zabawka tele)
Myślę, że na rynku Japońskim mogą się dobrze sprzedawać bo tam są zawsze w cenie podobne gadżety.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Swoją drogą to jestem zawiedziony. Oczekiwałem, że pentax wypuści bezlusterkowca typu m43 lub APS-C. To mógłby być naprawdę poważny gracz na rynku, szczególnie, że pentax kilkukrotnie pokazał, że potrafi konstruować sprzęt foto.
Szybko zapomnimy o tym Pentaksie. Teraz ma swoje 5 minut, ale po pierwszych testach będzie trochę śmiechu i w końcu słuch o nim zaginie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Może za wcześnie na takie wnioski, gdy jeszcze sprzęt nie trafił na rynek, jednak ja zamiast wspomnianego przez Ciebie śmiechu prędzej bym pokiwał głową z politowaniem nad tą zabawką...