Strona 17 z 38 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 375

Wątek: Panasonic DMC-GH2

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Pobawiłem się zestawem GH2 z 14-140.

Moje wnioski: mogą sobie już darować optyczne wizjery, to nie G1... jest normalny (nie znowu jakiś super extra) wizjer.
    AF: (po krakowsku) szok pyty.
    AF-C (z pkt widzenia byłego użytkownika sprawnych inaczej sprzętów firmy na ce): wow, po prostu szok pyty, jest opóźnienie, ale kurcze... kadr pod ostre słońce (daleko) plus mocny cień (blisko), AF ładnie, płynnie przechodzi. Już wiem co musi mieć kolejna puszka m/43, żebym zechciał wyjąć kasę z kieszeni...

Video kumpel do tej pory jest w szoku jeśli chodzi o OIS...

Ergonomia: wielki negatywny szok. Co chwilę coś włączałem... na moim mniejszym GF1 nic takiego nie ma miejsca.

Dźwięk: video kumpel jest w (pozytywnym) szoku.

Razem z kumplem czekamy na to 12-50mm f/2.5-3.3 POIS HD, on dodatkowo na 25/1.4.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23.03.11 o 23:49
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Czy ktos kto mial wczesniejsze Lumixy lub PEN'y oraz ma lub mial dluzej w rekach GH2 - moze potwierdzic o ile szybciej dziala AF ze szklami 43 oraz u43?

Troche mnie zaskoczylo, jak ktos na jakims forum pisal, ze 45mm f/2.8 MACRO ostrzy wyraznie szybciej na GH2, niz innych korpusach... Z akcentem na wyraznie...

Jeszcze slyszalem, ze taki sam skok w szybkosci ostrzenia jest widoczny z GF2. Ktos moze to potwierdzic?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Czy ktos kto mial wczesniejsze Lumixy lub PEN'y oraz ma lub mial dluzej w rekach GH2 - moze potwierdzic o ile szybciej dziala AF ze szklami 43 oraz u43?

Troche mnie zaskoczylo, jak ktos na jakims forum pisal, ze 45mm f/2.8 MACRO ostrzy wyraznie szybciej na GH2, niz innych korpusach... Z akcentem na wyraznie...

Jeszcze slyszalem, ze taki sam skok w szybkosci ostrzenia jest widoczny z GF2. Ktos moze to potwierdzic?
    Też byłbym zainteresowany wynikami takich porównań - może to jest to body, którym mógłbym zastąpić E-30 o ile dało by się sensownie używać szklarnię 4/3.
    W okularach nie jestem w stanie korzystać z wyświetlanych informacji w wizjerze e-trzydziestki, a nie mam ochoty pozbywać się mojego ulubionego ZD 50-200. Zdjęcia zawsze robię wywołując z RAW-ów.
    W góry można by zabierać ze sobą mniejsze szkiełko i po sprawie.

Jest to jedno z dwóch body, które na dzisiaj rozważam E-5 i GH-2.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 10.04.11 o 08:43
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Smile

Jak będziemy z kolegą mieli trochę czasu to przestrzelam to PL45 na GH2/GF1/E-PL1. Dla mnie przy włączonym limiterze już na GF1 jest bardzo OK (PL45).
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pamietacie bug w GH1 - powodujacy przy pewnych ustawieniach 'noise reduction' odszumianie rowniez RAW'a?
    Parametry te powinny wplywac jedynie na JPG.

Wyglada na to, ze historia sie powtarza z GH2...
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=37914505

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Wyglada na to, ze historia sie powtarza z GH2...
    Dokładnie, admin 43R dostała firmware 1.0D - bazę wyjścia dla Vitalijia.
    Wysłałbym sms'a kumplowi, że wreszcie będzie miał 25P, itd., ale ma w domku kilkutygodniowego bobasa

Link do fw jakby komuś przeszkadzał poprawnie pracujący GH2
    http://depositfiles.com/files/dbrd1rb3d

ps. chłopcy z Nex - we'll do it better - team w****li dziadziusia i jego zespół nie na żarty.

Jakieś zakłady jeśli chodzi o max hack bitrate - GH1 daje radę na 108 mbps dla 14-140 (720p mjpg 4:2:0) a tu karty sdxc jakby szybsze....
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    admin 43R dostała
    A to ONA?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Good news for all Panasonic GH2 owners! Vitaly (the hacker) managed to dump the firmware of the Panasonic GH2! He can now start the reverse engineering process. It will take some time to understand the GH2 code. But we now have to right to dream the new features we would love to add to our GH2
    Innymi słowy, Vitaly wyciągnął firmware z Panasonica GH2. I dzięki temu, dzięki procesowi inżynierii wstecznej będzie mógł je złamać. A w przyszłości poprawić je i dodać nowe możliwości.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA