Strona 27 z 38 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 375

Wątek: Panasonic DMC-GH2

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Odp: Panasonic DMC-GH2

Może sponsorem programu jest np. Nikon i co wtedy . A ten odcinek jak zapewne wiesz możesz sobie jeszcze raz zobaczyć.
    Lubię sobie popstrykać.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Fatman, trzymam kciuki. Kojarzę Twoje zmagania z D7000, cóż. Ku pokrzepieniu serca napiszę, że wojna ze sprzedawcą - jakkolwiek ciężka, to możliwa jest do wygrania. Miesiąc temu euro zwróciło mi kasę za telefon Nokia N8. Odstąpiłem od umowy ROK po jej zawarciu. Da radę, tylko trzeba wykazać się determinacją i znajomością prawa- a tak jednego jak i drugiego Tobie nie brakuje. Życzę (hm!) zaparcia (hehe) w Nowym Roku i aby każda kolejna z Twoich zabawek była idealnym egzemplarzem. Do tych życzeń dołączam ukochane fotorupiecie innych Koleżanek i Kolegów, a również swoje własne

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Sprzedawca, czyli Fotojoker bez problemu przychylił się do mojej prośby i zaproponował wymianę na inny egzemplarz GH2. Niestety kolejny także ma tą samą wadę (dlatego jeszcze go nie odebrałem -czekam na następną sztukę, przysłaną z centrali).
    W związku z tym mam prośbę -czy jest na forum posiadacz GH2 mieszkający/przebywający w Łodzi, który nie ma tej wady w swoim GH2 i mógł by się ze mną spotkać ?

Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Kolejny sprawdzony egzemplarz GH2 z krechą. Zaczynam podejrzewać, że wszystkie sprzedawane obecnie GH2 w sieci FJ mają tą wadę. Przy okazji info dla potencjalnego kupca -egzemplarz wystawiony do sprzedaży w Galerii Łódzkiej ma oczywiście wadę.......... kupujecie na własną odpowiedzialność.

Mimo to chciałem odebrać tą sztukę świadomy wady -co proponowano mi chyba 3 dni temu. Wtedy było to możliwe -a dziś jak się okazało nie. Dziś już obowiązywały inne procedury. Jak kiedyś jeszcze coś kupię w FJ i się do tego przyznam -będziecie mnie mogli nazywać skończonym idiotą. Są inne sklepy, może będzie drożej, ale zapewne lepiej.......

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

@Fatman - czyli nie masz aparatu i czekasz, aż jakiś sprowadzą? Czy jak to wygląda?
    Współczuję problemów, mam nadzieję, że dostaniesz w końcu działający egzemplarz.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Tak -stwierdziłem, że skoro dziś nie mogą mi wydać wystawowego w dodatku z wadą w postaci krechy, to mam to w d..... i wolę poczekać jeszcze trochę na nową, niemacaną sztukę, prosto z magazynu. Kto wie, może będę miał szczęście i trafię na taką bez wady ? (wątpię).
    Tak czy inaczej, dzięki naszemu forumowemu koledze (Grzes55 jeszcze raz ślicznie Ci dziękuję za poświęcony czas) wiemy, że najprawdopodobniej korzystając z automatyki przysłony "krechy" nie widać (aparat sprytnie ustawia odpowiednią migawkę). No a w manualu to już sami musimy pamiętać, jakich wartości nie ustawiać......

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Poszukałem dokładniej poczytałem.......

Każdy GH2 dostępny w sklepie ma ten problem. Nie tylko w Polsce -na całym pięknym świecie. Jeśli jednak będziecie się bardzo upierać to kupicie egzemplarz, który tej wady nie ma -szukajcie modelu przedprodukcyjnego.

Panasonic nie ma zamiaru usunąć problemu. Po prostu robi w konia nie tylko klientów indywidualnych, ale też swoich partnerów handlowych (Fotojoker nie zgodził by się wymienić mojego GH2 na egzemplarz wolny od wady, gdyby wiedział że każdy GH2 tą wadę ma).

Źródło:

http://www.dvxuser.com/V6/showthread...zontal-banding

Mieszka w
    Świdnik
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Każdy GH2 dostępny w sklepie ma ten problem. Nie tylko w Polsce -na całym pięknym świecie.
    Nawet, jeśli nie ma na całym świecie takiego egzemplarza, który byłby wolny od w/w wady, to powiem szczerze, że da się z tym żyć.
    Nie ma idealnych aparatów i nie ma idealnych producentów. Z tego też powodu przymus (ze względu na w/w pasek) kręcenia video z migawką 1/25s lub 1/30s przy b. wysokim ISO to żaden problem. Gdyby to występowało na wszystkich ISO - to wtedy video z GH2 byłoby praktycznie bezużyteczne. Aczkolwiek w sieci można znaleźć opis, jak skutecznie się pozbyć owego osławionego paska w post-produkcji...
    Natomiast traktowanie klienta przez sklepy i serwisy to już inny temat
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego (i wolnego od wad ) w Nowym Roku

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Kusiło mnie żeby wymienić GH1 na GH2 ale odpuściłem i teraz jestem bardzo szczęśliwy
    Przykre jest podejście firmy do tak dotkliwego problemu a cena GH2 nie jest wcale mała.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sławekb Zobacz posta
    Kusiło mnie żeby wymienić GH1 na GH2 ale odpuściłem i teraz jestem bardzo szczęśliwy
    Przykre jest podejście firmy do tak dotkliwego problemu a cena GH2 nie jest wcale mała.
    Nie bądź taki pewien, Fatman chyba tak dokładnie nie testował GH1