Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 19.04.11 o 23:15 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Eddie- wstydziłbyś się tak zaraz z minusa traktować. Polemika lepsza![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 19.04.11 o 23:21 Powód: Automatyczne scalenie postów
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
[QUOTE=
Irek, podpis na wglądówce jest pewnym rozwiązaniem, może nawet całkiem sensownym. Tu już mamy jakiś konkret w postaci zgody i własnoręcznego podpisu.[/QUOTE]
-------------------------------------
Przypomniałem sobie, że kiedyś drukarz chciał się zabezpieczyć prawnie przy produkcji kalendarza z twarzą mojej modelki. Podpisała wtedy zgodę na wglądówce (wglądówka dla drukarza)-- Dostała jeszcze 50zł ode mnie--i sprawa była załatwiona
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 20.04.11 o 00:16
wątek podpisów na wglądówkach, czy jak to się fachowo nazywa, przypomniał mi o jeszcze jednej rzeczy.
Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku nie dotyczy wizerunku jako takiego ale konkretnego utrwalenia.
Tzn. nie powinno być tak, że daję zgodę na rozpowszechnianie in abstracto a fotograf może sobie rozpowszechniać pstryknięte znienacka moje konterfekty z licem purpurowym po zażartej walce z zatwardzeniem.
Powinien mi pokazać co zrobił i ja zgadzam się żeby właśnie te zdjęcia rozpowszechniał.
Czyli właśnie taki podpis, wspomniany przez Eddiego byłby OK. W praktyce niestety często jest inaczej.
Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 20.04.11 o 01:31
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
BernArt - Moje zdjęcia
---------------
Ale zamiast docenić ten pomysł dostaję minusy --teraz w przeciwieństwie do Ciebie dostałem bez podpisu minus (ale tylko jedynkę) z dopiskiem "piszesz głupoty" -- Czyżbym faktycznie pisał głupoty, czy też prawda kole w oczyA jego minusik mam w d...
....
---------------------------------------------------------------------
ps: Zastanawia mnie poziom umysłowo-moralny osób nie podpisujących się przy stawianiu minusa rep ... Dla mnie tacy ludzie nie powinni egzystować w porządnym gronie Klubu Olympusa...(po prostu tchórz)
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 20.04.11 o 17:25