Już się robi Mistrzu.Było to tak:
otwieram fote w module CameraRaw PS'a, podciągam "przejrzystość" z narzędzi wybieram "pędzel korekty" i jazda ... filmik dołączę jak tylko go skończę.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Prawda?
Na początku też myślałem, że bez tych uciętych tablic będzie lepiej ale ...
tu potrzebna jest przestrzeń i te tablice też, w końcu to stary cmentarz.
Tu jest filmik_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
dodałem wideo
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 22.02.11 o 13:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki MistrzuAle jest jeden problem- nie otwiera filmiku i wyskakuje napis :
"Ten film video jest prywatny
Przepraszamy za usterki"
Ale i tak opis powinien wystarczyć. Zaraz będę próbował.
Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki za filmik. Nauczę się czegoś nowego.
A po doglebniejszym wejrzeniu i zabawie poszedlem na calosc
Zabawa w Machinery, ktore tym razem nijak nie dalo sie okielznac i musialem sporo porawek poza nim wprowadzac
Standardowo wywolane z RAWa na 3 zdjecia - z expozycja na 0 i z jednym na -1,5 (plus dodatkowow w trybie LOW-KEY) i kolejna z expo na +1 (plus tryb HIGH-KEY).
Nie szlo jednak sensownei (czyt. w sposob dajacy zadowalajace rezutaty) polaczyc w Machinery zatem i w Machinery zrobilem 2 wersje, ktore pozniej laczylem na warstwach w PSP.
T.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Saboor faktycznie- rozjaśnienie dodało więcej "życia" do fotki. Następnym razem będę więcej zwracał uwagi na takie detale. Dzięki za cenne rady
Thomasso jestem pod wrażeniem. Nie miałem pojęcia, że takie efekty można osiągnąć. Długa droga przede mną
PS
Oto co udało się wyciągnąć z tego zdjęcia Saboor-owi:
![]()