Używałem PhotoFiltr, Gimp i PS CS2. Jak na razie znów używam PhotoFiltr z powodu awarii komputera na którym trzymam wszystkie programy i zdjęcia.
W RAW-ach niestety robię bardzo rzadko choć znam ich potęgę. Mam skromną pojemność dysku, nie mam nagrywarki DVD więc nawet jeśli bym chciał za dużo bym tych plików na komputerze nie pomieścił. Sprawdzę sobie ten program który polecasz może mi spasuje.
No w kwadrat panowie to już naprawdę jest miodzio, bruder dzięki za miłe słówko.
Pozdrawiam
75 mogloby byc, ale piony do pionu, poziomy w poziom
Dwa ostatnie za ciemne jednak. Czy ostatnie to ulica Schodowa?
Fajna miejscowka na klimatyczne zdjecia.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Tak to ulica Schodowa. Widzę że ulica dość znana i w Krakowie, swoją drogą to chyba wszyscy robią zdjęcia na tej ulicy, jak oglądam zdjęcia Bielska to co 3 to schodowa![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 11.02.11 o 12:39
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Racja, zazwyczaj jak zrobię krzywe zdjęcie mówię sobie "wyprostuje w domu" i zazwyczaj jak wrócę to o tym zapominam i później wrzucam takie krzywe na forum. Co do Twoich wersji to drugie i trzecie mogłoby być choć trójeczka jakaś taka strasznie mydlana się zrobiła. W pierwszym nie pasuje mi niebo i ściana z prawej, jakieś mało realistyczne się wydają. Pozdro
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 11.02.11 o 13:33
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
75 jest superowe , kolorki też , te krzywizny nawet trochę pasują .
Jak Saboor wyprostował zniknął ten klimacik bardzo starego budownictwa .
Kiedyś nie budowano tak prosto jak teraz.Było bardzo krzywo i nierówno .
Błędy i niedoróbki były nagminne.Kąty proste tez nie występowały.
pozdrawiam
e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
Helios,Porst 50 1.7
http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004
Dzięki kristof, mam jeszcze kilka kadrów z tej ulicy, oto jeden:
80
Ostatnio edytowane przez fura ; 11.02.11 o 13:46