Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To prawda, iso auto zwykle nie wybierze iso 100 (choć w trybie "sterowania na żywo" zdarza się mu dobrać iso 100 jak odpowiednio przesuniesz "suwak"). Ale jeszcze raz powiem - moim zdaniem lepiej mieć możliwość niż nie mieć - i nawet jak auto nie dobierze, to ustawić sobie w sytuacji która tego wymaga.
pozdrawiam
teraz mam pod ręką tylko coś takiego na iso 3200, niestety nie raw, a oryginału już nie mam, dodam że dzięki obiektywowi i tak wysokiej czułości użytecznej w E-PL1 pierwszy raz miałem pod ręką sprzęt dzięki któremu na koncertach można robić tak wyraźne i dobre zdjęcia z dużej odległości
Obiektywnie:
http://www.dpreview.com/previews/olympusepl2/page2.asp
Subiektywnie:
+ E-PL2 jest ładniejsza
+ ma ISO 6400 (zamiast ISO 100, ale ja tam wolę mieć wyższe niż niższe)
+ ma 1/4000s (przyda się, lepiej niż 1/2000s)
+ kółeczko z tyłu
- wyświetlacz... co kto lubi, różnica na pewno jest
Jakiś Panas? ;> Coś tam mi się obiło o uszy, ale jeszcze nie wiem, gdzie![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Przepraszam - pogubiłem się. Napisałeś, że minusem E-PL2 jest brak 100 ISO. Kontekstem wypowiedzi było zdaje się pytanie usera Kamol3 związane z dylematem pomiędzy wyborem E-PL1 kontra E-PL2, więc chyba chodziło o to, że to cecha różniąca oba aparaty? Jeśli tak to jaka jest różnica?
Hmmm - a skąd jesteś?
Od 6:47 widać zdjęcie w ISO 3200 ale zostało ono porównane z E-P1.
Znalazłem też taką oto promocje. Przy zakupie Olka PEN możeby wykupić w cenie 175 zł szkolenie. Jest to moim zdaniem dobre rozwiązanie dla amatorów którzy zaczynają z fotografią tak jak ja. Teraz pytanie czy może ktoś z was brał udział w tym szkoleniu? I czy warto wydać tą kasę.
Ostatnio edytowane przez Kamol3 ; 31.01.11 o 16:58
Właśnie tak zrozumiałem, tylko poddałem to w wątpliwość opierając się na specyfikacji z dpreview.com:
Olympus PEN E-PL1 specifications:
Olympus PEN E-PL2 specifications:• Auto : ISO 200 - 3200 (customizable, Default 200-1600)
• Manual ISO 100 - 6400, 1/3 or 1 EV steps
Mam rozumieć, że tam jest błąd i w E-PL2 nie ma możliwości ręcznego ustawienia 100 ISO?• Auto : ISO 200 - 6400* (customizable, Default 200-1600)
• Manual ISO 100 - 6400, 1/3 or 1 EV steps
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb