Strona 1 z 51 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

Awatar wgerwat
    Mieszka w
    Chester UK
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Olympus E-PL2

No to juz oficjalnie:

• Obiektyw MSC - ED m14-42mm f3.5/5.6 zoomem optycznym (ekwiwalent 28mm-84mm) oferuje szybki, cichy autofokus podczas fotografowania i wysokiej rozdzielczości
    • Nowa ekran 3 "LCD 460000 punktów
    • Live Guide II
    • Art. Filtr Wariacje i akcesoria
    • ISO 6400
    • Nowy ergonomiczny korpus oraz
    Technologia rozpoznawania twarzy z iDetect
    cena
    599,99 dolarów z nowym MSC ED m14-42mm f3.5/5.6

wiecej zdjec
    http://www.engadget.com/2011/01/05/o...z-1-straddles/

źródło
    http://www.43rumors.com/
    http://www.engadget.com/
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	olympus-ces-bodybestflash-rm-eng.jpg
Wyświetleń:	227
Rozmiar:	101,2 KB
ID:	42023  
    Przepraszam że żyje, to JUŻ się nie powtórzy ......

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Bez rewolucji. Ale komu potrzebne rewolucje. Zmiany w dobrym kierunku i przydatne. Ciekawe czy cena będzie dużo wyższa niż e-pl1. I czy oba modele będą długo w sprzedaży jednocześnie.
    Ciekawi mnie również czy ten nowy kit też ma taki głośny AF jak obecny. Niby jest napisane, że cichy ale dodano że przy fotografowaniu, a nie filmowaniu
    Ostatnio edytowane przez psl ; 6.01.11 o 11:07

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Ciekawi mnie również czy ten nowy kit też ma taki głośny AF jak obecny. Niby jest napisane, że cichy ale dodano że przy fotografowaniu, a nie filmowaniu
    Napisano, że jest cichy też przy filmowaniu
    This new kit lens has a smooth, silent and uses a quick inner focus mechanism to make it exceptionally fast and nearly silent when recording high-definition movie.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no nie wiem,
    zmiany zbyt małe by zachęcić posiadaczy e-pl1 lub e-p2 do zmiany.

No dobra, pisze w swoim imieniu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    To raczej nie jest aparat dla tych, którzy mają E-PL1 czy E-P1/E-P2, tylko dla tych, którzy nie mają... Jeśli ktoś ma E-410, to też nie kupi E-420, tylko pójdzie w wyższą półkę.

A sam E-PL2 wygląda ciekawie. Ma kółko nastaw, jest nowy kit (oby lepszy), lepszy ekran (chociaż mile widziana byłaby jeszcze wyższa rozdzielczość) no i jest ładniejszy od poprzednika. Jeśli cena będzie uczciwa, to się sprzeda. Szkoda tylko, że matryca ta sama od lat, ale o tym przeciętny klient wiedzieć nie musi...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jednak XZ-1 był chyba najciekawszą z premier, zobaczymy jak obrazek. Olympus chyba celowo drażni potencjalnych klientów, bo "głupi kompakt" potrafi mieć diodę AF i bracketing co 1.7EV (czemu nie 2?)...

I tak kolejno pewnie będą dodawać wbudowany EVF i dwie rolki (E-P3) i diodę doświetlającą (E-PL3). Ale i tak chyba myślę optymistycznie . Tym razem dorzucili "kółko", bezużyteczne ISO6400 (bo z sampli na DPREVIEW wynika, że pozostałe dają to samo co w E-PL1), nowe "artyzmy" i automaty (a do tego akurat się nie czepiam, w końcu E-PLe są adresowane raczej do byłych posiadaczy kompaktów). Przynajmniej obudowa się zmieniła na plus.

PS. Przedtem jak chciałem przejść na u4/3 to po przyglądnięciu się korpusom prawie nie miałem dylematu - GF1. A teraz dylemat poważny się pojawia... Czyli jednak jest lepiej

PS2. A niech wypuszczają nowe modele co pół roku, może starsze będą szybciej tanieć i pojawi się większy rynek wtórny. Będzie w czym wybierać przynajmniej.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 6.01.11 o 14:31
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Skoro nowy aparat nie jest wyraźnie lepszy od poprzednika, to przynajmniej jest wyraźnie ładniejszy - designerzy Olka się postarali w przypadku obu dzisiejszych nowości. Poza tym kółko nastawcze, fajnie jest.
    Ne ogarniam tylko tego nowego bajeru - Facebook connector, czy jak się tam zwie. PENPal umożliwia przesyłanie zdjęć po bt do smartfonów, ale w zmniejszonej rozdzielczości, jest pytanie po co - chyba każdy smartfon potrafi z powodzeniem zrobić zdjęcia aż za dobre pod potrzeby portali społecznościowych. Poza tym nowy bajer nie współpracuje z iPhonami
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 6.01.11 o 15:07
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    ...chyba każdy smartfon potrafi z powodzeniem zrobić zdjęcia aż za dobre pod potrzeby portali społecznościowych.
    Niby tak, ale nie z taką głębią jak np. E-PL2 z choćby otwartym Heliosem .
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów