TU jest link do postu z fotografią
Znaczy, że 7D się da, nie trafiłem na ten filmik i dyskusję - poszukam i dziękuję. AP.
PS. Ale 17 na FF, to nie to samo co 17 na APS-C dlatego ciekawi mnie, czy budżetowe FF Canona też da radę, ktoś może próbował ?
TU jest link do postu z fotografią
Znaczy, że 7D się da, nie trafiłem na ten filmik i dyskusję - poszukam i dziękuję. AP.
PS. Ale 17 na FF, to nie to samo co 17 na APS-C dlatego ciekawi mnie, czy budżetowe FF Canona też da radę, ktoś może próbował ?
Ostatnio edytowane przez apz ; 30.11.10 o 23:11
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Spokojnie, śnieg nieco ogranicza predkość psa. Robiłem podobne fotki przy pomocy 5DII i 200/2,8. Nie było problemu, a wracając do watkowej fotki, to tam jest tylko problem z czasem ekspozycji. AF trafił.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zawsze mozna pochylic sie nad analogiem i tutaj poszukac czegos ciekawego, oczywiscie dopoki dostepne sa filmy i cena obrobki nie zabija. Byc moze kiedys wszyscy wrocimy do tego typu sprzetu![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Tak się z pewnością nie stanie. Ale kliszaki to fajna rzecz jako uzupełnienie sprzętu cyfrowego. Jeśli ktoś od czasu do czasu potrzebuje papierowej GO, legendarnej plastyki FF (do dziś nie wiem co to jest ta plastyka, ale takie mity krążą po necie) to kupuje za grosze aparat plus jakieś tanie jasne szkiełko i ma osławionego FullFrejma za małe pieniądze.
A mi się wydaje ża jest jakaś magia w kliszy.Jak widzę zdjęcia z ME Supera z FA77LTD to momentami mam wrażenie że to zupełnie inna bajka, choć i na cyfrze obiektyw jest mniam.Sam ostatnio coraz częściej myślę o analogu.![]()
Polecam artykuł z listopadowego Digital Foto Video, gdzie porównano jakość analoga i cyfry, obalając przy tym kilka mitów.
Ależ tam nie ma nic innego, jak same zdjęcia. I kilka zdań, które je opisują. Polecam lekturę tym, którzy wolą wiedzieć, a nie ulegać złudzeniom.