Taki tutek:
Wybaczcie że na takim przykładzie ale...
P.S.
Większość z informacji o fotografii IR podała mi nasza koleżanka Marylka
i pozyskałem część z tutoriala kolegi z nikoniarzy http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=301395&postcount=1
Taki tutek:
Wybaczcie że na takim przykładzie ale...
P.S.
Większość z informacji o fotografii IR podała mi nasza koleżanka Marylka
i pozyskałem część z tutoriala kolegi z nikoniarzy http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=301395&postcount=1
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 9.09.10 o 17:28
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
no no no ...
pomnik jak dla mnie kapitalny - podoba się - i to bardzo![]()
dworek/domek czy co to jest też, ale mniej jak pomnik![]()
w nim gra mi wszystko od super kompozycji (of kors MSZ) do poruszonych drzew - na ich tle pomniczek wygląda taki .. ech brak mi słów.. ale jest super![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Jeżeli chodzi o '' zielone '' żeby było białe to już raczej obróbka. Można zaznaczyć maskę na część zdjęcia gdzie występuje '' zielone '' i próbować Selective color - Neutrals, White.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
śmiało też możesz operować przysłoną f/4,- f/5,6 zawsze to skróci czas naświetlania jeżeli nie chcesz dużych poruszeń.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
W selective color wybierz jeszcze blue i cyans poprawisz jeszcze niebo.
Ostatnio edytowane przez Marylka ; 9.09.10 o 17:56 Powód: Automatyczne scalenie postów
Przeczytałem Twój tutek drogi przyjacielu forumowy i mam jedno pytanie: Czy przy ustawianiu WB na zieloną trawke, czy liście nie wyskakuje Ci komunikat "ujemna wartość balansu bieli" czy cos w tym stylu? Oczywiście chodzi mi
o E-3
Pozdrawiam i zazdraszczam![]()
Pięknie dziękuję Brodaczu!
Nie bo WB ustawiam bez filtra (taka ciekawostka) filtr zakładam po WB'ceniu.
Próbowałem na początku z filtrem zgodnie z zaleceniami, ale właśnie za każdym razem miałem "ujemna wartość balansu bieli- goń się szakalu", więc ...
spróbowałem inaczej i działa
jeszcze jedno ad. e-3 na wyświetlaczu super obraz widać.
Pozdrawiam
jak również można w ACR pipetą kliknąć na zieloną trawkę co znaczy ustawienie wb na zieleń.
WB na zielen bez filtra,pozniej dopiero filtr zakrecac,zakladac.
Pobawilem sie pomnikiem,pozniej sprawdze swoja metode na bez filtra -tylko zabawa w programie,jak cos mi wyjdzie to zdradze![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie