Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
grizzz, czyli jednak potrafisz napisać konkretnie.Dzięki.
Kościół jest raczej ciemny - wysoka gotycka budowla, średnio oświetlona. Dlatego mam wątpliwości co do tego 2.8. A wychodzi na to, że wszystko inne jaśniejsze będzie za drogie.
Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 19.08.10 o 13:21 Powód: Automatyczne scalenie postów
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
moolash doradziłem Ci to, co jest jedynym rozwiązaniem przy tej kwocie.
Jasność jest wystarczająca. Tak, czy inaczej musisz dobrze świecić i jechać na wysokim ISO.
Jeżeli Cię ten obiektyw nie przekonuje (?!) - to idź z tym, co masz i zrób wszystko jak najlepiej.
A kolego - popytaj znajomych bo może Ci ktoś coś pożyczy na ten ślub.
Nie myślałeś o takim wyjściu?
.
Mam przejściówkę do 4/3. Myślałam o tej Sigmie, ale za tysiaka to jej nigdzie nie znalazłam.
Trzeba szukać używanej.
.
Nie poraża. Ale i tak się przymyka przysłonę do f/3.5 i więcej w trakcie ceremonii. Czasami trzeba np. zwiększyć głębie ostrości. "Jaśniej" nie zawsze znaczy lepiej. Jaśniej znaczy w tym wypadku, że chociażby AF będzie miał łatwiej przy obiektywie otwartym na f/2,8.
S4int, w sumie masz racje. Choć jeśli są umiejętności to kit, lampa i e-500 da radę. Ale to trzeba mieć przetrenowane i bagaż doświadczeń w plecaku.
I raczej nie znajdziesz (chyba, że dojechaną po gwarancji ) musisz się liczyc z wydatkiem minimum 1200zł i polowaniem na okazje. Ale warto, naprawdę bo szkło jest genialne (POD WARUNKIEM, ŻE AF DZIAŁA JAKO TAKO).
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Da radę tylko na jakim poziomie... będą te zdjęcia?
Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 19.08.10 o 13:32 Powód: Automatyczne scalenie postów
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?