Strona 16 z 38 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 375

Wątek: Olympus E-P2

jungli
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    NC
    Widzisz, nie zrozumiales dwuznacznosci mojej aluzji ale wytlumacze Ci:

1. Czy ferrari na drewnianych kolach nie pojedzie?
    2. Nie wazne, kto czym jezdzi, tylko JAK jezdzi, tak jak w fotografii...

Marginalnie, mowilem o trendzie, a nie o twojej wypowiedzi/komentarzu, prosze zwroc dokladnie uwage o czym czlowiek porownujacy ep2 i d3s pisze, przeanalizuj dokladniej text i postaraj sie myslec szerzej, wiele razy wskazuje, ze d3s czy m9 sa ponad ep2 i pomimo wielkiej radosci uzywania u4/3 system ten nie jest w stanie dorownac jakosci obrazowania w/w. Oczywiscie brakuje uzupelnienia technicznego, przedstawienia, zalozen systemowych porownywanych sprzetow ale mysle, ze celowo nie bylo to przedstawiane, bo nie bylo celem ponizenie wielokrotnie drozszego systemu. jest tez mowa o slabej Nikonowskiej 50tce.

Co do dostepnosci/cen, tak u4/3 jest drogie - na razie, tak przyznam Ci racje, by traktowac to rekreacyjnie jak juz wczesnej pisalem o uzupelnieniu sprzetu pro, niestety polskie realia skutecznie uniemozliwiaja trafienie do szerszej grupy produktow u4/3, na szczescie na Polsce swiat sie nie konczy, ba wg mnie nawet nie zaczyna, expansja mikro na zachodzie bedzie coraz wieksza i dobrze, ceny spadna, bedzie wiecej szkiel, zyskamy na tym my i moze wtedy bedziesz mogl kupic sobie taka zabawke za 1100zl

pozdroofka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Qbic,
    przeciez wiadomo, ze ceny spadna i to szybko.

Mam to szczescie, ze spotykam sie regularnie z ludzmi, ktorzy maja o wiele wieksze doswiadczenie w fotografii ode mnie, wiec spokojna glowa.

Co ciekawe, oni maja podobne podejscie, co wspominani ludzie z blogow, czy nawet Ken. Praca zawodowa, zarobek, potrzeba pewnosci - od tego sa m.in. zaawansowane lustra. Nie ma watpliwosci.

A wszystko poza tym - prostota, lekkosc, przenosnosc. Co czesto objawia sie nienajnowszymi aparatami, czesto jedna jasna stalka oraz... filmem Choc nie zawsze

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Tylko po co mieliby płacić więcej za mniej ?
    Taki Ep-1 za 1100 zł być może znalazłby miejsce u mnie w domu jako podręczne pstrykadlo ,za aktualna cenę - nie ma żadnych szans.
    u4/3, jak sama nazwa wskazuje, jest przeznaczony głównie dla ludzi, którym zależy na małych gabarytach sprzętu i odpowiednio wysokiej jakości zdjęć.

Jeśli potencjalny fotograf nie będzie zważał na gabaryty swojego sprzętu to z pewnością wybierze doskonały sprzęt oferowany przez Canona i Nikona (lub Nikona i Canona, jak kto woli) Czy to będzie DX, czy FF będzie zależało jedynie od grubości portfela.

ps. W życiu nie zamieniłbym swojego 40d+24-105IS na lustro 4/3. Różnica w gabarytach niewielka, a DX/FF daje jednak więcej możliwości niż 4/3.
    Jednak zmieniłem system na u4/3 i jestem z tego faktu mega-szczęśliwy. Chociaż nie jest to jakość do której byłem przyzwyczajony, to dzięki gabarytom nowozakupionego sprzętu czuję się jak nowonarodzony

Ba! Nawet szumy, czy GO przestały mieć aż takie znaczenie Liczy się tylko to, że mój PEN może być cały czas ze mną .... Nawet teraz.... Siedzę sobie w pracy, a w kieszeni płaszcza siedzi pen ze stałką w futerale YES, YES, YES
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 19.01.10 o 14:21

rodzyn
    Gość
    I o to chodzi, a radość z focenia wielka.
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    ja od 14 stycznia (10 str)stoję już w kolejce!
    zapraszam koleżnanki i kolegów.
    nie trzeba stać w kolejce wystarczy być tylko OlyJedi

rodzyn
    Gość
    no właśnie - prawie jak za komuny- jedni mieli talony , a inni przeżywali "ciąże" w kolejkach.
    Pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    http://www.olympus-europa.com/consum...l-14_21790.htm
    A co do obsługi R, to muszę pogrzebać w dokumentach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ale wydaje mi się, że mikrusy nie mają obsługi zdalnego błysku.
    Czy to jest pewne ?
    Czy podłączenie wizjera, odłącza synchro w stopce? - chcę zamienić 2 xG1 na 2 E-P2 niestety musimy z córką mieć wizjer (oczy i spory zetaw manuali), corka do portretów itp używa zestawu fleszy studyjnych, ja czasem robię też coś z błyskiem, więc jakoś to trzeba wyzwolić(może wymodziłbym jakiś kabelek z pod wizjera - czyste synchro bez oczywiście TTLa)?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 19.01.10 o 17:17 Powód: Automatyczne scalenie postów

piotrek204
    Gość
    Ja tu widze spore mieszanie pojec.
    To ze posiadam taki aparat a nie inny nie wynika z faktu posiadania przez niego lustra czy nie, gdyby istnial odpowiednik jakosciowy 5D z matryca FF wybralbym go, mniejsze rozmiary bylyby plusem.
    u4/3 spelnia wymagania w wielu przypadkach, z checia nosilbym go przy sobie, ale obecny stosunek mozliwosci/cena jest absurdalny i tutaj 90% przeciwnikow na dzisiaj widzi problem.
    Nie jestem przywiazany do lustra, dobry evf by wystarczyl.

Ja chce GH1 + 7-14 i 20/1.7, na dzisiaj ten zestaw kosztuje w amazon.co.uk 2300 funtow

Canon 5DMkII + 17-40 + 50/1.8 kosztuje 2500.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Ja chce GH1 + 7-14 i 20/1.7, na dzisiaj ten zestaw kosztuje w amazon.co.uk 2300 funtow

Canon 5DMkII + 17-40 + 50/1.8 kosztuje 2500.
    No, Panas przegina z cenami. Taka polityka Applowa.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    No, Panas przegina z cenami. Taka polityka Applowa.
    Korzystaja jak moga z obecnego monopolu na tej polce, bo ceny E-P* tez nie sa mile. Wpadnie sony i pozamiata

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Powinni budować bazę, a nie odcinac kupony od nieistniejącej bazy klientów.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów