Strona 28 z 76 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Samsung NX10 OGLOSZONY i przejrzany
    http://www.dpreview.com/news/1001/10010402samsungnx.asp
    http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=4035

Mniejszy wizjer niz w G1, nie ma odchylanego LCD. Pisza, ze jest mniejszy niz G1, ale szkla sa wieksze. Na poczatek dwie lampy, trzy szkla. Nie ma 'AF Tracking'. Stabilizacja w szklach. ISO do 3200. 3 fps. Wbudowana lampa (guide 11). Synchronizacja z lampa 1/180. Wbudowana lampa wspomagajaca AF.

VIDEO - 720p30, H.264 mono.

3:2 - 4592 x 3056 (E-P1 4:3: 4032 x 3024)
    16:9 - 4592 x 2584 (GH1 16:9: 4352 x 244

EVIL nie jest Full HD (jak zapowiadano i oczekiwano), VIDEO nie jest full HD ani nawet 60fps, nie ma wbudowane stabilizacji, ekran AMOLED niskiej rozdzielczosci, maly wizjer. Wstepna ocena recznego ostrzenia - slaba, niewystarczajaca rozdzielczosc.

Wydaje sie, ze szybkosc AF jest dobra, co najmniej GF1, ale nie podaja na jakich szklach.

To porównanie wielkości wizjerów, a nie matryc.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Finalna jakość obrazka powinna być wyższa od każdego obecnie istniejącego u4/3.

Tak czy siak poczekajmy na hard-data z ocenami.
    No poczekajmy, bo ja nie widze zadnych przeslanek, ani na tak, ani na nie. Wielkosc matryc naprawde nie jest bardzo rozna. Zobaczymy jaka bedzie jakosc sensora w NX oraz jaka bedzie jakosc algorytmow.

Tak naprawde, to jakosc moze bardziej zalezec od szkiel, niz od tej matrycy.

Taka Leica M8 dla przykladu, crop 1.3 - nie bije jakoscia obrazka E-P1. To dlaczego Samsung mialby bic?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Czy ten rysunek nie jest błędny? Wg. mnie zamieniono samsunga i GH1.
    Rysunek pokazuje rozmiar WIZJERA.
    Przepraszam za brak opisu!
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 5.01.10 o 17:37 Powód: Automatyczne scalenie postów

S4INT
    Gość

Taka Leica M8 dla przykladu, crop 1.3 - nie bije jakoscia obrazka E-P1. To dlaczego Samsung mialby bic?
    D300 - crop 1.5 a bije.
    W Samsungu podobno będzie matryca z GX-20, która jest całkiem przyzwoita.

qbic
    Gość
    Skąd ta pewność? Wszystko wskazuje na wyższą jakość matrycy w M8.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    D300 - crop 1.5 a bije.
    W Samsungu podobno będzie matryca z GX-20, która jest całkiem przyzwoita.
    Dużo zależy od użytego szkła- gdyby zrobić test U4/3 ze szkłem Leicy czy innych możliwych do podpięcia super szkieł choćby Zeissa(poza odświerzonymi) a nie do podpięcia w N to wynik byłby dla N BARDZO wątpliwy!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 5.01.10 o 18:00

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Dużo zależy od użytego szkła- gdyby zrobić test U4/3 ze szkłem Leicy czy innych możliwych do podpięcia super szkieł choćby Zeissa(poza odświerzonymi) a nie do podpięcia w N to wynik byłby dla N BARDZO wątpliwy!
    Tylko ze teraz mówimy o NX do którego te szkła podepniesz...

PS:
    Zeissy są przereklamowane.

rodzyn
    Gość

PS:
    Zeissy są przereklamowane.

Napisał :
    Napisał S4INT
    D300 - crop 1.5 a bije.
    W Samsungu podobno będzie matryca z GX-20, która jest całkiem przyzw
    i odnosił się do U4/3

Zeissy nowe tak , polecam za to te z Contaxa- rewelacja(sam używam) -to samo co Leica oczywiście każdy w swoim charakterze.

qbic
    Gość
    Rodzyn mam do ciebie 3 prośby:

- czytaj ze zrozumieniem (zwracaj uwagę na sedno wypowiedzi a nie na losowo wybrane słowa)
    - naucz się cytować używając BB-Code
    - popraw sobie stopkę ( "[SIZE]Rodzyn" )

dzięki

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    qbic przetłumacz mi proszę, co kolega miał na myśli, bo przyznaję, że mam umysł mniej lotny od Twojego i ciężko mi pojąć drugą cześć wypowiedzi rodzyna.

W kwestii matryc Panasonic zalega na dole i nic nie wskazuje, by od tego dołu się odbił. I nic nie dadzą najlepsze obiektywy. Używam teraz E-3 i nie podoba mi się, co robi ze światłami. Wywoływarką nie wiele już daje się odzyskać. Matryca z DP1 jest przy tej z E-3 kosmiczna. Matryca z D300 również na wiele więcej pozwala. Szczególnie w postprocessingu.

Osobiście chciałbym, by Olympus sięgnął po Foveon'a. Takie życzenie bez szans na spełnienie.

S4INT
    Gość
    Też szczerze mówiąc, niezbyt załapałem o co chodzi ale: sugerujesz, że jak do u4/3 podepniesz super zeissa, a do N jakieś denko od butelki to... to co ? Co to za porównanie? Zeiss zwiększy DR, jednocześnie zmniejszając szumy?

Sry za OT.