No poczekajmy, bo ja nie widze zadnych przeslanek, ani na tak, ani na nie. Wielkosc matryc naprawde nie jest bardzo rozna. Zobaczymy jaka bedzie jakosc sensora w NX oraz jaka bedzie jakosc algorytmow.
Tak naprawde, to jakosc moze bardziej zalezec od szkiel, niz od tej matrycy.
Taka Leica M8 dla przykladu, crop 1.3 - nie bije jakoscia obrazka E-P1. To dlaczego Samsung mialby bic?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Rysunek pokazuje rozmiar WIZJERA.
Przepraszam za brak opisu!
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 5.01.10 o 17:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Rodzyn mam do ciebie 3 prośby:
- czytaj ze zrozumieniem (zwracaj uwagę na sedno wypowiedzi a nie na losowo wybrane słowa)
- naucz się cytować używając BB-Code
- popraw sobie stopkę ( "[SIZE]Rodzyn" )
dzięki
qbic przetłumacz mi proszę, co kolega miał na myśli, bo przyznaję, że mam umysł mniej lotny od Twojego i ciężko mi pojąć drugą cześć wypowiedzi rodzyna.
W kwestii matryc Panasonic zalega na dole i nic nie wskazuje, by od tego dołu się odbił. I nic nie dadzą najlepsze obiektywy. Używam teraz E-3 i nie podoba mi się, co robi ze światłami. Wywoływarką nie wiele już daje się odzyskać. Matryca z DP1 jest przy tej z E-3 kosmiczna. Matryca z D300 również na wiele więcej pozwala. Szczególnie w postprocessingu.
Osobiście chciałbym, by Olympus sięgnął po Foveon'a. Takie życzenie bez szans na spełnienie.
Też szczerze mówiąc, niezbyt załapałem o co chodzi ale: sugerujesz, że jak do u4/3 podepniesz super zeissa, a do N jakieś denko od butelki to... to co ? Co to za porównanie? Zeiss zwiększy DR, jednocześnie zmniejszając szumy?
Sry za OT.