Wow!!! W niedziele chociaz bylo "wszystkich swietych" skakalam z radosci niczym dziecko na widok pierwszego roweru
Nareszcie sprawilam sobie statyw i teraz bede was meczyc nowa masakra.
Oto pierwsza.... popelniona z okna i z duzej odleglosci.
Beda nastepne...mam nadzieje, ze bez ofiar
![]()
Lubie taki efekt![]()
Sam efekt ferii ciekawy i ładny. Patrzac jednak na zdjęcie po chwili nasuwa sie myśl czy nie lepiej aby ten efekt odnosił się do tego co na ziemi w bardziej zdecydowany sposób.
pozdrawiam Wiejo
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bez szybyAle z bardzo daleka i bez doswiadczenia w fotach nocnych.
Nie mialam jeszcze czasu aby wyruszyc w plener i pocwiczyc, wypatrzylam to wesole miasteczko z okna i popelnilam pierwsza masakre ze statywu.
Efekt i kolory mi sie spodobaly, a dlaczego taka fatalna jakosc nie wiem...
.....odleglosc??
.....zle ustawienia????
.....za ciemno????
.....masakra w odszumianiu???
.....fotograf ciemna masa????![]()
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 4.11.09 o 00:49
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
1. Ważne, żeby statyw nie wpadał w drgania od klapnięcia lustra. Sprawdź to w dzień, na niezbyt odległym celu. Można też użyć Live View (jeśli jest w Twoim aparacie)
2. Do ręcznego wyzwalania musisz mieć b. stabilny statyw. Jeśli nie masz jeszcze wężyka, lepiej, na wszelki wypadek korzystać z samowyzwalacza
Masz na mysli, ze powinnam zablokowac lustro???
Mam Live View i uzylam go przy tej fotce jak rowniez samowyzwalacza.
Bede musiala najpierw troche wiecej z tego statywu postrzelac aby dojsc do jakiegos glebszego wniosku.
Jak znajde troche czasu wyrusze na lowy i wtedy porownamy wyniki.
Dzieki za rady Helmuth i dobrej nocy![]()