Strona 19 z 76 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    I abstrahując od źle wywołanego koloru ;D
    W artykule wyjasnili dlaczego.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Nie chcę krakać, ale jeszcze trochę a Nikon zostanie bez matryc- przynajmniej tych nowych(za dobrze je aplikuje a S nie umie)
    Bo majac kawalek wafla, w tym wypadku wspolny, trzeba go jeszcze opasac w elektronike czyli wzmacniacze, przetworniki A/D. Nikon widocznie potrafi to lepiej. O ile lepiej sie nie dowiemy, bo N tradycyjnie poprawki wnosi tez w RAW'ach.

rodzyn
    Gość
    Nie jestem wrogiem N i C , szanuję ich dokonania, oraz wpadki , których było mało i jeszcze parę lat temu wychodzili z nich mądrzejsi i mocniejsi, ale traz wiele się zmieniło patrz ostatnie wpadki , zwłaszcza np: C z 5II, teraz z 7 N np: 5000 !
    Napisał: piotrek204
    Cytat:
    Napisał rodzyn
    Nie chcę krakać, ale jeszcze trochę a Nikon zostanie bez matryc- przynajmniej tych nowych(za dobrze je aplikuje a S nie umie)

Bo majac kawalek wafla, w tym wypadku wspolny, trzeba go jeszcze opasac w elektronike czyli wzmacniacze, przetworniki A/D. Nikon widocznie potrafi to lepiej. O ile lepiej sie nie dowiemy, bo N tradycyjnie poprawki wnosi tez w RAW'ach.

Nikon robi to rzecywiście znacznie lepiej od Sonego-więc pytanie kiedy S straci cierpliwość i powie (ku mojemu wielkiemu smutkowi) N: matryce pa ?.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 28.10.09 o 12:07

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Nikon robi to rzecywiście znacznie lepiej od Sonego-więc pytanie kiedy S straci cierpliwość i powie (ku mojemu wielkiemu smutkowi) N: matryce pa ?.
    To kwestia kasy nie cierpliwości, btw rób normalne cytaty a nie jakieś sklejki których się czytać nie da.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nikon opatentował szkła przeznaczone do systemu (zapewne bezlustrowego) o cropie 2,5:

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33522153

Co ciekawe nic szerokiego, ale jest jasna stałka ciekawa (45mm 1.4).
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 30.10.09 o 12:42
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Z jednej strony kompakty, z drugiej lustrzanki. Pojawilo sie u43.
    Autor zwraca uwage na cos innego, co pewnie pojawi sie wkrotce.

Aparaty kompaktowe, z wbudowanym na stale stalym obiektywem zoom, ale z duzo wieksza matryca.

Sporo odniesien do balansu jakosc vs przenosnosc.

http://www.gearlog.com/2009/10/death_of_the_dslr.php

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Aparaty kompaktowe, z wbudowanym na stale stalym obiektywem zoom, ale z duzo wieksza matryca.
    Moim zdaniem to ślepa uliczka. Będą musiały cenowo kosztować tyle co konkurencyjne systemy z wymiennymi obiektywami, nie oferując w porównaniu do nich żadnych zalet, zamiast tego ograniczając użytkownika do jednego obiektywu.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Z jednej strony kompakty, z drugiej lustrzanki. Pojawilo sie u43.
    Autor zwraca uwage na cos innego, co pewnie pojawi sie wkrotce.

Sporo odniesien do balansu jakosc vs przenosnosc.

http://www.gearlog.com/2009/10/death_of_the_dslr.php
    Ale to już było R1, E10/20...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Magnesus, C+,
    wszystko co mowicie to prawda. Ale spojrzcie na to z marketingowego punktu widzenia. VHS tez nie byl najsensowniejszy, a wygral?

Jak w najblizszym czasie cos takiego wypusci C, N - zobaczycie jaki marketing dookola tego bedzie. A wypuszcza z jasnym zoomem, czego u43 jeszcze niestety nie ma. A jak sie pojawi, to mozna sie spodziewac niezlej ceny.

A takie nowe mikrusy beda mialy argumenty: IQ lustra, wszystko co trzeba w jednym (zoom), przenosne, tansze niz u43 itp.

Oczywiscie - mam taka nadzieje - ceny u43 spadna w miedzyczasie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Chodzi o to, ze zaawansowane kompakty były. Bardzo długi czas i cieszyły się popularnością. Przegrały z tanim lustrami. Ryzykowne jest pchanie się w to jeszcze raz, zwłaszcza, że na sprzęcie z wymienna optyka można wiecej zarobić.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.