Strona 20 z 76 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Chodzi o to, ze zaawansowane kompakty były. Bardzo długi czas i cieszyły się popularnością. Przegrały z tanim lustrami. Ryzykowne jest pchanie się w to jeszcze raz, zwłaszcza, że na sprzęcie z wymienna optyka można wiecej zarobić.
    Grizz,
    omawiana wlasnie teza, wyglada mniej wiecej tak: duze firmy jak C i N - w najblizszym czasie musza wydac zaawansowane kompakty z duzymi matrycami - jako odpowiedz na u43. W przeciwnym wypadku sprzedaz luster "entry-level" spadnie znacznie i przestanie byc oplacalna.

PS: Na oslabienie sprzedazy luster dla poczatkujacych przez C i N wplywa ponadto marketing SONY - to oni poprzez swoja reklame zabieraja duzy kawal tortu C i N.

Wracajac do tezy - mamy chyba takie czasy, kiedy bardziej marketing zadziala, niz rzeczywiste wlasnosci.
    Jak dla mnie Olek i Panas za malo sie reklamuja z u43. W sumie Panas nie wyrabia z zamowieniami, tez niedobrze.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jak dla mnie Olek i Panas za malo sie reklamuja z u43. W sumie Panas nie wyrabia z zamowieniami, tez niedobrze.
    Jak dla mnie panasowa "odnoga" u4/3 jest tylko wirtualna... Nigdy nie widziałem nawet G1 gdzie indziej jak na allegro. Na ulicy natomiast jeszcze żadnego u4/3 nie widziałem. Strasznie szybko się rozwija ten rewolucyjny system pod strzechami. Tylko i wyłącznie PENa można znaleźć z kiTem, albo naleśnikiem. Jak tak dalej pójdzie to klienci masowi szybciej się dowiedzą o konkurencyjnym systemie (jak już wejdzie) niż o u4/3. pzdr
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Heh...

Zastanówcie się trochę. Analizując Polski (ułomny) rynek, tworzycie genaralizacje na cały rynek światowy. Śmieszne.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

rodzyn
    Gość
    Panasy (widziałem G1 )dostępne w MM, a w necie wpisać model w Caneo a sklepów od groma!
    Reklamy U4/3 zdecydowanie brak , zwłaszcza na tle agresywnej jak Martyna ostanio reklamy Sony!!!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 1.11.09 o 14:14

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Na ulicy natomiast jeszcze żadnego u4/3 nie widziałem. Strasznie szybko się rozwija ten rewolucyjny system pod strzechami. Tylko i wyłącznie PENa można znaleźć z kiTem, albo naleśnikiem.
    Cos w tym jest o czym piszesz - na marginalnym rynku, jakim jest Polska.
    Jako ciekawostke moge powiedziec, ze na ostatnich warsztatach CYFROWE.PL w W-Wie - byly dwie GH1, zadnago PEN'a nie widzialem. Wiec cos da sie czasem zauwazyc.

Jak tak dalej pójdzie to klienci masowi szybciej się dowiedzą o konkurencyjnym systemie (jak już wejdzie) niż o u4/3. pzdr
    Wlasnie o tym pisze. Coraz bardziej - jedynie z punktu widzenia marketingowego - widze spelnienie sie podsmiechowek naszych kolegow na innych forach - ze jak wejdzie N, czy C - to szybko pozamiata i bedzie po ptokach.

Nic, pozyjemy, zobaczymy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jak dla mnie panasowa "odnoga" u4/3 jest tylko wirtualna... Nigdy nie widziałem nawet G1 gdzie indziej jak na allegro. ...
    może miałem szczęście ale pomimo, że sprzedawca się upierał, że nie posiada "micro 4/3" znalazłem w gablocie G1 i E-P1. W Saturnie w Galerii Krakowskiej w Krakowie. W MM był tylko mock E-P1.

Najchętniej bym wziął po obmacaniu G1 z ZD14-42 od Pena

rodzyn
    Gość
    Nie wiem czy G1 się nie kończy bo zniknął ze strony Panasa
    Polska.
    Na Allegro nowy w sklepie- najtaniej 1799.-

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ja to nawet w rtv-euro-agd widziałem ;D
    a reklamy widziałem w tv i w gazetach, więc spoko

inna sprawa że w akcji jeszcze nie widziałem

ale to nie jest powód aby wnioski wysnuwać
    Fujifilm X10

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta

Najchętniej bym wziął po obmacaniu G1 z ZD14-42 od Pena
    A porównywałeś oba kity O i P -bo ja tak(jak wyszedł E-P1 sprawdzałem z ew.zamiarem zamiany, opcje przewagi ZD nad Lumixem) i wyszło , że Lumix z G1 jest lepszy od G1 z ZD celowo piszę o korpusach bo pewnie Lumix jest z G1 znacznie lepiej oprogramowany (i dodatkowa przewaga Lumixa to efektywna stabilizacja, a ZD- wielkość złożonego, choć po rozłożeniu efektywnie jest nawet odrobinę większy od Lumixa - ( zdjęcia z E-P1 już nie były tak oczywiste- jakość z obu kitów była zbliżona mimo pewnie lepszego oprogramowania w E-P1 dla ZD i wpływ osłabionego filtra- )

rodzyn
    Gość
    jeszcze dodam , że test robiłem na kicie(Lumix) starszej generacji- obecny ktory nabyłem teraz z G1 dla corki jest znacząco lepszy!