www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Będziesz sobie wciskać nosem różne opcje patrząc przez wizjer.![]()
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
A jaki jest problem w E-3 ? Czasem odchylam w E-30. Jak się jest nadgorliwym i pomyli kierunki można wyłamać. Kadruje chyba nieźle, zamykam tylko w torbach, plecakach, podczas uzytkowania aparatu jest otwarty, ot ciekawość bezposrednia. Może w fuji mogą byc jakies zgrzyty, ale w E-3. Co Tam jest nie tak ?
Przy ekranie "pojemnosciowym" a taki jest najsprawniejszy dla dotyku nie odroznisz. Ale w takim ekranie jak juz ktos wspomnial zima rekawiczka nic nie zrobisz.
Poza tym koszty - tnijmy tnijmy tnijmy - ekrany pojemnosciowe sa bardzo drogie poki co wiec nie sadze ze ktos to wprowadzi w lustrzance - w kompakcie czemu nie ale bedzie zwykly typu resistence czy jak tam to sie pisze ( reaguje na nacisk a nie "dotyk").
Ja sobie osobiscie nie wyobrazam mimo czujnika zblizeniowego w wizjerze dotykowego wkranu. Bo po co - za malo argumentow a w pracy bedzie to przeszkadzac. Ja robie zdjecia i je podgladam moze nie kazde ale bardzo wiele. wiec odwracanie ekranu nie wchodzi w gre a poza tym i tak mam go w wiekszosci wyciemnionego wiec opcja gdzie on mi sie w nocy zapala jak odstawie twarz od aparatu i gadnie jak dostawie troche by mnie draznila
Oczywiscie taka funkcjonalnosc napewno znajdzie wielu zwolennikow ale ja bym nie przeplacal za taki bajer - za ta doplate wolalbym lampke doswietlajaca a nie spawarke w lapie blyskowej :P
Akurat taką wiedzę posiadam. W lustrzankach nie montuje się ekranów dotykowych, bo to rozwiązanie meganiewygodne. Może w jakiś najtańszych modelach luster ten bajer będzie kiedyś wykorzystywany jako wabik na gadżeciarzy. Ale prawdziwe aparaty zawsze będą miały mechaniczne dźwigienki, pokrętła i przyciski.