Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Nikon D60 czy warto kupić?

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam!

Nie ma o co bić piany. Dobry aparat to taki, który nie przeszkadza w foceniu, a w tej chwili różnice pomiędzy puszkami w segmencie amatorskim nie są jakieś kosmiczne.
    Podstawą są dobre szkła, a jak wiadomo olkowe do takich należą.
    Kupując aparat raczej należy patrzeć na to co w danej kasie dostajemy i jaka jest możliwość dalszej rozbudowy systemu.
    Ja ponieważ musiałem kupić coś sensownego do pracy w formacie 3/2 to poszedłem po Nikona D90 a kupiłem A700 (i niestety rezygnacja E30)
    Wracając do tematu to pomimo tego, że D 60 fajny aparat, ale jak pisałem wcześniej szklarni w niskich cenach nie będzie. Poza tym Nikon oszczędza na drobiazgach np: w zestawie D60 + 18-55 VR nie ma osłony przeciwsłonecznej a nawet na dekielkach do obiektywu (tylny to biały kawałek plastiku)
    Za to Olympus daje sporo zwłaszcza w zestawach z 2 szkłami. Poza tym jest fajne macro (ZD 35) i niezłe tele (ZD70-300) a i w samej puszce znacznie więcej różnych funkcji.
    Inną rzeczą jest gwarancja (2 lata) i chyba najlepszy serwis co też jest ważne, zresztą na tym forum jest to wszystko dokładnie opisane.
    Dodam jeszcze, żę ja najbardziej lubię focić dziadkiem E1 nie tylko dlatego, że daje świetne kolory ale również dlatego, że jest niesamowicie powtarzalny i przewidywalny i jak walne knota to moja wina .....

Pozdrawiam
    MK

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Tabelki
    Analiza...TABELEK
    Wiara
    Wiara...swoim oczom

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Tabelki
    Analiza...TABELEK
    Wiara
    Wiara...swoim oczom
    Taaa najlepiej kupić w ciemno a potem delektować się wynikiem losowego zakupu.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Można powiedzieć "odkrywacie się nawzajem".
    W przeciwieństwie do "płacę za 30min. numerek + francuz baz gumy"
    serce vs. szkiełko i oko
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 28.09.09 o 01:06

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Można powiedzieć "odkrywacie się nawzajem".
    W przeciwieństwie do "płacę za 30min. numerek + francuz baz gumy"
    serce vs. szkiełko i oko
    Na szczęście rawy zazwyczaj są do pobrania z sieci..... można odkryć przed zakupem co nieco. Oko jest ważne ale ono dziala poprawnie tylko przed zakupem, gdy emocje związane z konkretnym produktem/modelem nie występują w takim nasileniu jak po.

Ludzie maja tendencje do racjonalizowania swoich wyborów, nawet jak kupią największe ***** to wiele z nich będzie mówić ze im pachnie (żeby nikt tego do siebie nie brał, to abstrakcyjny przykład).