"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Nie wiem czy dobrze myślę ale chyba zwiększenie kontrastu by się przydało. Niech mnie ktoś poprawi albo uzupełni.
MZ na B&W fotach kontrastu jest wystarczająco jesli nie za duzo. Na ostatnim zdjeciu brak łagodnych przejść szarości sugeruje podciągniecie tego elementu. Jedyne zdjecie gdzie kontrast mz był nie ruszany to 47. Mi się podobą te foty szczególnie ostatnia z lampą.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Witam serdecznie
Tym razem chciałam zaprezentować zdjęcia z weekendu w Kopenhadze, miasta które zaskakuje swoją urodą i różnorodnością.
Z góry przepraszam za ziarno i zapraszam do komentowania
Pozdrawiam
49 - Carlsberg Museum
50 - Loża Szyderców
51 - Volvo
52 - RIP
53 - Prawdziwych Rycerzu już nie ma...
Pozdrawiam, Nataszach
Witam ponownie
Widzę że B&W już się przejadły, i dobrze. Zmobilizowało mnie to odkurzenia aparatuKopenhaga po raz drugi, tym razem jako wspomnienia lata w kolorze
Pozdrawiam
54- W jednym z parków natknęliśmy się na niesamowite "Drzewo Smoczkowe”. Można je nazwać „terapeutycznym obiektem dziecięcym”. Na nim bowiem kilkulatki, które są już na tyle duże by nie musieć ssać smoczka zawieszają obiekty swoich oralnych pasji. Tak więc gałęzie drzewa uginają się pod ciężarem plastikowych smoczków, do których najczęściej dołączono bądź to laurki, bądź też listy od maluchów, bardzo często ze zdjęciem. Adresatem listów jest oczywiście sam Pan Smoczek, któremu wyjaśnia się powody rozstania.
55- wystawa przeróżnych eksponatów zamkniętych w plastikowych kulach
56- Tetris
57- najbardziej rozpoznawalna ulica Kopenhagii
58- najlepsze hasło reklamowe jakie w życiu widziałam
Pozdrawiam, Nataszach
Witam
Podobała mi sie praca nr 45 z serii "wariacje artystyczne ".
Do Kopenhagi wypad niewątpliwie bardzo ciekawy . Najbardziej zainteresowały mnie zdjęcia eksponatów zamkniętych w plastykowych kulach i proszę o jeszcze coś z tej serii , jesli masz
Pozdrawiam.
Aha...........reklamka super![]()
Witam serdecznie,
Potrzebuję porady) Będąc na weselu u przyjaciółki zrobiłam kilka zdjęć, a teraz nadszedł czas żeby nad nimi popracować. Chciałabym przygotować dla nich mały album. Długo zastanawiałam się nad obróbką. Ostatecznie stanęło na sepii i postarzeniu fotek, tak aby nadać im klimat i żeby odbiorca miał wrażenie że przegląda babciny album z lat młodości
Niestety utknęłam już na pierwszym zdjęciu. Efekt prezentuję poniżej, ale szczerze powiedziawszy nie jestem z niego zadowolonona. Czegoś mi brakujeJeżeli ktoś z Was bawił się już w ten sposób, bardzo proszę o cenne wskazówki
Pozdrawiam, Nataszach
Ciekawostki z Kopenhagi fajne i z zainteresowaniem popatrzyłem. Ostatnie czyli efekt starzenia to masz rację, nie wzbudza zainteresowania. Receptę na osiąganie takich efektów już podano.
pozdrawiam Wiejo