Strona 113 z 151 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.121 do 1.130 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    filmik z ostrzenia E-P1 po załadowaniu firmware 1.1

http://gallery.me.com/tbanet#100046

na mój gust Panas G1 jest wyraźnie szybszy.
    Masz gdzies porównanie? Czy tak sobie tylko gdybasz?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Masz gdzies porównanie? Czy tak sobie tylko gdybasz?
    Ja miałem oba aparaty w ręku i Panas jest IMHO zdecydowanie szybszy. Tzn. wystarczająco szybki (nie, że jakiś demon szybkości od razu). Ale Olek jest muł. Nie nadaje się IMHO do reporterki.

Olek wygrywa z Panasem bajeranckim wyglądem. Wszystko inne (lub prawie wszystko) Panas ma lepsiejsze. Gdybym chciał teraz kupić puszkę mikro 4/3 to bez wahania wybrałbym Panasa.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.09.09 o 10:17
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jest jeszcze kwestia stabilizacji w puszce. Ważne, gdy się używa innych obiektywów niż Panasowe.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    E-P1 ma AF jak w kompakcie, a G1 jak w lustrzance (pod względem szybkości). Te całe µ4/3 w ogóle mi nie wygląda na system do reporterki, tylko do zastosowań spacerowo-turystyczno-mydłopowidłowych.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Jest jeszcze kwestia stabilizacji w puszce. Ważne, gdy się używa innych obiektywów niż Panasowe.
    Na razie to nie problem, bo ze stajni Olka nie bardzo jest co przypiąć do Panasa.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Na razie to nie problem, bo ze stajni Olka nie bardzo jest co przypiąć do Panasa.
    Olkowy zoom jest ciekawym obiektywem do tak małych aparatów, jak E-P1 czy GF1. Niestety ten panasonikowy zoom jest za duży.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

rodzyn
    Gość
    Ja z G1 z dużą dozą radości i efektu używam ZD9-18 i ZD70-300,o ile przy 9-18 brak stabilizacji nie przeszkadza, to przy 70-300 niekiedy by się przydała, ale daję radę i jestem zadowolony, miałem 45-200 ze stabilizacją ale ale jakość zdjęć i zakres 70-300 dużo lepszy i ten się ostał.
    I naprawdę w 99% sytuacji brak stabilizacji nie jest problemem, a jakość zdjęć zyskuję - przecież stabilzacja wprowadza "mikroporuszenia"-więc najlepiej wyrabiać rękę .
    Jeszcze dodam , że jeśli nie patrzeć na wielkość, co przy długim tele, nie jest priorytetem to całkiem fajnie się to trzyma.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ważne przy obiektywach manualnych. AF wtedy niepotrzebny, więc E-P1 chyba dla nich jest lepszym wyborem niż Panas. W innych przypadkach, tak jak piszesz - Panas wygrywa na każdym polu.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Olkowy zoom jest ciekawym obiektywem do tak małych aparatów, jak E-P1 czy GF1. Niestety ten panasonikowy zoom jest za duży.
    Niestety Olkowy kit po rozłożeniu jest podobny a nawet nieco większ niż Panas- u mnie oba leżały obok siebie-i wcale zapięty do Panasa, nie jest tak ostry jak w Olku(pewnie wpływ słabszego filtru i softu)
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Ważne przy obiektywach manualnych. AF wtedy niepotrzebny, więc E-P1 chyba dla nich jest lepszym wyborem niż Panas. W innych przypadkach, tak jak piszesz - Panas wygrywa na każdym polu.
    Panas naprwdę wygrywa na każdym polu - manualne obiektywy w wizjerze mają fantastyczne powiększenie dla lepszego ustawienia ostrości odbywa się to bardzo płynnie.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 16.09.09 o 11:08 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Panas naprwdę wygrywa na każdym polu - manualne obiektywy w wizjerze mają fantastyczne powiększenie dla lepszego ustawienia ostrości odbywa się to bardzo płynnie.
    Fakt, zapomniałem o EVF.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów