Zaczynam kontaktowac. Iso auto chyba nie ma wpływu na wartość iso jaką ustawię?
Miałem wrażenie że iso zmienia się automatycznie ,i utrzymuje stałą przysłonę i czas np w trybie A
Zaczynam kontaktowac. Iso auto chyba nie ma wpływu na wartość iso jaką ustawię?
Miałem wrażenie że iso zmienia się automatycznie ,i utrzymuje stałą przysłonę i czas np w trybie A
Jeśli chodzi o Auto iso to możesz sobie w opcjach ustawić przedział minimalny i maksymalny. np 200-800. (maksymalnie, jeśli będzie taka potrzeba, przy ustawieniu auto iso wartość bedzie mogła wynieść 800). Jeśli nie chcesz Auto to ustaw wartość stałą która bedzie w danej chwili dla Ciebie odpowiednia.
Olympus E-410 /ZD 14-42mm / ZD 40-150mm / ZD 70-300mm / om 50mm 1\8f
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
a ja podam ciekawosteke, choc byc moze juz to bylo, a propos ISO w E-30.
w trybie manualnym M, mozemy wybrac przyslone oraz czas a aparat dobierze sobie to tego odpowiednie ISO. Wystarczy w trybie M ustawic ISO na AUTO, ale wczesniej w MENU trzeba zmienic w opcjii do jakich trybow ma byc ISO AUTO na ALL.
Oczywiscie dobiera je jedynie z zakresu wczesniej ustawonego o czym bylo chwile wczesniej.
KrzysztofM; E-500; 9-18, 14-45, 14-54 II, 40-150, 70-300, FL-36, RM-1
Dzięki.
Mam jeszcze wątpliwości co do regulacji AF obiektywu.Czy w opcji >domyślne< są zapisane konkretne obiektywy i czy takie ustawienie może wpływać(polepszać)celność AF?
Na celność to raczej nie ma żadnego wpływu... To tylko korekcja miejsca, które ma być ostre, a nie samego działania autofokusa.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
To miałem na myśli.
Czy ustawienia domyślne mają jakiś wpływ na ostrość ?
Tzn. korygują w jakimś stopniu np FF ?
Monitoruje ceny E-30 od pewnego czasu i teraz jest fajne rozbicie, jeszcze parę dni temu dolną granicą bylo 3333zł teraz kilka sklepów obniżyło do 2999zł. Tymczasem w RTV Euro AGD jest nadal po 4049zł.
Fajne ceny to były na początku roku. Jak się komuś skumulowały wszystkie promocje i skorzystał z OlyJedi, to po odliczeniu ceny wszystkich gratisów E-30 kosztował jakieś 2000 zł (a licząc po dzisiejszych cenach tych gratisów, to nawet 1600 zł!). A jakie narzekania były, że drogo...![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb